Nicola Sturgeon, eerste minister van Schotland, leider van de Scottish National Party en ooit al "de gevaarlijkste vrouw van heel Engeland" genoemd, is verkozen tot machtigste vrouw van Engeland. Ze wordt op de hielen gezeten door de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue Anna Wintour. "Ze beïnvloedt wat we dragen, hoe we eruit zien en wie we vereren", zegt een jurylid.

Andere bekende namen zijn Angelina Jolie Pitt (3) vanwege haar spraakmakende borstamputatie die een debat op gang bracht, Caitlyn Jenner (7), die de wereld liet zien dat transgenders ook maar mensen zijn en Sia Furler (6), die al tal van songs schreef voor onder andere Beyonce, Rihanna en Jessie J maar zelf relatief uit de spotlights bleef.

Sia blijft de laatste tijd graag anoniem., reuters
Sia blijft de laatste tijd graag anoniem. © reuters

Uit de journalistiek zijn nog twee vrouwen doorgedrongen tot de top 10: Katherine Viner, de eerste vrouwelijke hoofdredactrice van The Guardian in zijn 194-jaar oude geschiedenis bekleedt de vierde plaats en Zanny Minton Beddoes van The Economist werd negende.

Maken het rijtje compleet: de directeur van de Downing Street Policy Unit Camilla Cavendish (5), waarvan wordt gezegd dat haar mening en ideeën de hele regering beïnvloeden, Karen Blackett (8), die met haar bedrijf MediaCom UK mee beslist over hoe Britten hun geld uitgeven en Sara Khan (10), die zich na een carrière als campagnevoerder voor vrouwenrechten nu ook op preventie van extremisme heeft gestort.

(EK)

Nicola Sturgeon, eerste minister van Schotland, leider van de Scottish National Party en ooit al "de gevaarlijkste vrouw van heel Engeland" genoemd, is verkozen tot machtigste vrouw van Engeland. Ze wordt op de hielen gezeten door de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue Anna Wintour. "Ze beïnvloedt wat we dragen, hoe we eruit zien en wie we vereren", zegt een jurylid.Andere bekende namen zijn Angelina Jolie Pitt (3) vanwege haar spraakmakende borstamputatie die een debat op gang bracht, Caitlyn Jenner (7), die de wereld liet zien dat transgenders ook maar mensen zijn en Sia Furler (6), die al tal van songs schreef voor onder andere Beyonce, Rihanna en Jessie J maar zelf relatief uit de spotlights bleef.Uit de journalistiek zijn nog twee vrouwen doorgedrongen tot de top 10: Katherine Viner, de eerste vrouwelijke hoofdredactrice van The Guardian in zijn 194-jaar oude geschiedenis bekleedt de vierde plaats en Zanny Minton Beddoes van The Economist werd negende.Maken het rijtje compleet: de directeur van de Downing Street Policy Unit Camilla Cavendish (5), waarvan wordt gezegd dat haar mening en ideeën de hele regering beïnvloeden, Karen Blackett (8), die met haar bedrijf MediaCom UK mee beslist over hoe Britten hun geld uitgeven en Sara Khan (10), die zich na een carrière als campagnevoerder voor vrouwenrechten nu ook op preventie van extremisme heeft gestort.(EK)