Terwijl sommige sterren er als de dood voor zijn dat hun naaktfoto's op het wijde web belanden, zette Caitlin Stasey naaktfoto's van zichzelf op de website Herself.com. 'Initieel wilde ik een online forum creëren waarop vrouwen hun bezorgdheden over hun seksualiteit konden delen', vertelt Stasey in een interview met The Telegraph. 'Maar mijn eerste concept veranderde in een website waarop we vrouwelijke naaktheid opnieuw interpreteren.'

'Naakte vrouwen op televisie zijn doorgaans verleidsters of afvallige personages, je ziet nooit gewoon een vrouw naakt zonder dat het een functie heeft', vervolgt ze. Omdat ze een website wilde creëren waar vrouwen hun diepste gevoelens, gedachten én naaktfoto's met iedereen deelden, moest ze natuurlijk ook zelf uit de kleren gaan.

Caitlin Stasey poseerde ook zelf voor een fotoreeks., Jennifer Toole
Caitlin Stasey poseerde ook zelf voor een fotoreeks. © Jennifer Toole

De andere vrouwen op de website, sinds de start van het project hebben maar liefst 3000 vrouwen zich al aangemeld om deel te nemen, zijn helemaal niet beroemd. Ze zijn een eclectische mix van vrouwen in alle maten en gewichten met tal van achtergrondverhalen, van moeders over prostituees tot een sterke kankerpatiënte.

Elke fotoreeks wordt aangevuld met een diepgravend interview over de visies van de vrouwen op vrouwelijkheid, op de vrouw in de maatschappij, over haar persoonlijke verhalen en achtergronden. Geen enkele foto op de website werd op enige manier gemanipuleerd, want het gaat net om het aanvaarden van hoe je eruit ziet en te leren trots zijn op jezelf en je eigen lichaam. (AB / via The Telegraph)

Terwijl sommige sterren er als de dood voor zijn dat hun naaktfoto's op het wijde web belanden, zette Caitlin Stasey naaktfoto's van zichzelf op de website Herself.com. 'Initieel wilde ik een online forum creëren waarop vrouwen hun bezorgdheden over hun seksualiteit konden delen', vertelt Stasey in een interview met The Telegraph. 'Maar mijn eerste concept veranderde in een website waarop we vrouwelijke naaktheid opnieuw interpreteren.''Naakte vrouwen op televisie zijn doorgaans verleidsters of afvallige personages, je ziet nooit gewoon een vrouw naakt zonder dat het een functie heeft', vervolgt ze. Omdat ze een website wilde creëren waar vrouwen hun diepste gevoelens, gedachten én naaktfoto's met iedereen deelden, moest ze natuurlijk ook zelf uit de kleren gaan. De andere vrouwen op de website, sinds de start van het project hebben maar liefst 3000 vrouwen zich al aangemeld om deel te nemen, zijn helemaal niet beroemd. Ze zijn een eclectische mix van vrouwen in alle maten en gewichten met tal van achtergrondverhalen, van moeders over prostituees tot een sterke kankerpatiënte.Elke fotoreeks wordt aangevuld met een diepgravend interview over de visies van de vrouwen op vrouwelijkheid, op de vrouw in de maatschappij, over haar persoonlijke verhalen en achtergronden. Geen enkele foto op de website werd op enige manier gemanipuleerd, want het gaat net om het aanvaarden van hoe je eruit ziet en te leren trots zijn op jezelf en je eigen lichaam. (AB / via The Telegraph)