Het is niet verwonderlijk dat Twitter en Facebook bulken van tekeningen en steunbetuigingen aan het Belgische volk, of beelden die de impact van de aanslagen op Zaventem en het metrostation Maalbeek goed weten weer te geven. Eén van de beelden die momenteel de ronde doet is deze prent, genomen aan de Grieks-Macedonische grens.

Reuters
© Reuters

Een jonge vluchteling steekt een papier in de lucht waarop 'Sorry for Brussels' staat. Het is een sterk beeld, net omdat ook hij onrechtstreeks slachtoffer zal worden/zijn van deze aanslagen. Linda Noakes, editor in charge van Reuters, plaatste het beeld online.

Over heel de wereld zijn er duizenden persfotografen die hun lens richten op datgene wat wij misschien liever niet zien, datgene waar men graag een oogje dicht voor doet. Hieronder vier vrouwelijke fotografen die onrecht in beeld brengen.

Where the Soldiers Are Scarier Than the Crocodiles #SouthSudan in today's @nytimes @nickkristof http://nyti.ms/1SJ08k1

A photo posted by Lynsey Addario (@lynseyaddario) on

American Photo Magazine noemde Addarop één van de meest invloedrijke fotografen van de afgelopen 25 jaar. Ze bracht het conflict in het Midden-Oosten in beeld, nam foto's van de burgeroorlog in Zuid-Soedan, bracht moedersterfte in Sierra Leone en gezondheidszorg in Mississippi in beeld. Ze bracht haar memoires uit onder de titel It's What I Do

Arati Kumar-Rao is een environmental photographer en journaliste die zich inzet voor het milieuwelzijn in Zuid-Azië. Haar werk is uniek aangezien ze niet enkel vastlegt hoe klimaatwijzigingen en milieurampen het landschap aantasten, maar ook hoe het leven van de lokale bevolking wordt besmeurd. Ze werd gelauwerd om haar beelden die de olieramp in de mangrovewouden Sundarbans documenteerden.

Aracely was 11 when she married her husband, who was 34. Now 15, she is raising her son on her own. In Guatemala, the legal age of marriage is 14 with parental consent, but in Petén, in the north, the law seems to be more of a suggestion. When we met last year, Aracely told me, "I thought I'd have a better life. But at the end, it didn't turn out that way." Child marriage is pervasive in more than 50 countries, with girls in rural areas of developing nations especially vulnerable. Many face harsh medical, social, and developmental consequences. Their education is curtailed, some as early as elementary school; they risk greater degree of physical and sexual violence; and their dangerous pregnancies often go without crucial medical care. After photographing this issue for over a decade with the help of local advocates seeking change in their communities, I founded the nonprofit organization @tooyoungtowed, dedicated to protecting girls' rights and ending child marriage. Our mission is to continue sharing these important stories, to advocate for change, and to support programs helping girls on the ground. TODAY is the FINAL DAY of our first @tooyoungtowed print sale. I am making several of my hand printed & signed images available for purchase. 100% of all proceeds received will support @tooyoungtowed. MAKE CHANGE WITH US by purchasing a print before the fundraiser ends tonight, Sept. 22nd, visit:TOOYOUNGTOWED.ORG/PRINTSALE. #beauty #girls #tooyoungtowed #endchildmarriage #wedding #bride #photojournalism #photography #makechangewithus #education #letgirlslearn

A photo posted by Stephanie Sinclair (@stephsinclairpix) on

Stephanie Sinclair is fotojournaliste voor National Geographic en oprichtster van de nonprofit Too Young To Wed, die de rechten van vrouwen en meisjes beschermt en kindhuwelijken een halt wil toeroepen.

Bekijk een uitgebreide lijst met vrouwelijke persfotografen op Mashable

Het is niet verwonderlijk dat Twitter en Facebook bulken van tekeningen en steunbetuigingen aan het Belgische volk, of beelden die de impact van de aanslagen op Zaventem en het metrostation Maalbeek goed weten weer te geven. Eén van de beelden die momenteel de ronde doet is deze prent, genomen aan de Grieks-Macedonische grens. Een jonge vluchteling steekt een papier in de lucht waarop 'Sorry for Brussels' staat. Het is een sterk beeld, net omdat ook hij onrechtstreeks slachtoffer zal worden/zijn van deze aanslagen. Linda Noakes, editor in charge van Reuters, plaatste het beeld online. Over heel de wereld zijn er duizenden persfotografen die hun lens richten op datgene wat wij misschien liever niet zien, datgene waar men graag een oogje dicht voor doet. Hieronder vier vrouwelijke fotografen die onrecht in beeld brengen.American Photo Magazine noemde Addarop één van de meest invloedrijke fotografen van de afgelopen 25 jaar. Ze bracht het conflict in het Midden-Oosten in beeld, nam foto's van de burgeroorlog in Zuid-Soedan, bracht moedersterfte in Sierra Leone en gezondheidszorg in Mississippi in beeld. Ze bracht haar memoires uit onder de titel It's What I DoArati Kumar-Rao is een environmental photographer en journaliste die zich inzet voor het milieuwelzijn in Zuid-Azië. Haar werk is uniek aangezien ze niet enkel vastlegt hoe klimaatwijzigingen en milieurampen het landschap aantasten, maar ook hoe het leven van de lokale bevolking wordt besmeurd. Ze werd gelauwerd om haar beelden die de olieramp in de mangrovewouden Sundarbans documenteerden. Stephanie Sinclair is fotojournaliste voor National Geographic en oprichtster van de nonprofit Too Young To Wed, die de rechten van vrouwen en meisjes beschermt en kindhuwelijken een halt wil toeroepen.Bekijk een uitgebreide lijst met vrouwelijke persfotografen op Mashable