De brainstormsessies bij datingsite Match voor de nieuwe Love Your Imperfections-campagne moeten erg bedenkelijk verlopen zijn. Op de affiches, die in de Londense metrostations omhoog gehangen werden, staat een roodharige vrouw met sproeten. Daaronder het bijschrift 'Als jij niet houdt van je imperfecties, dan iemand anders wel.' Al snel na de eerste verschijning van de posters regende het verbouwereerde reacties op sociale media. Dat sproeten afgeschreven worden als een imperfectie, kan er bij heel wat Britten niet in.

Verontschuldigingen

Om de stortvloed aan klachten wat te temperen, verontschuldigde Match zich intussen in een openbare boodschap. Daarin zeggen ze de kritiek niet te negeren, en dat ze ervoor zullen zorgen dat de posters zo snel mogelijk uit de metrostations verwijderd zullen worden. Ze laten ook het volgende weten: 'Wij vinden sproetjes mooi. De bedoeling van onze Love Your Imperfections-campagne is om te focussen op de uiterlijkheden die mensen ten onrechte als imperfecties aanzien. Dat gebeurt vaak met sproeten door de mensen die ze hebben.' Of dat de gemoederen rond de controversiële poster zal kunnen bedaren, is maar de vraag. (SDW)

De brainstormsessies bij datingsite Match voor de nieuwe Love Your Imperfections-campagne moeten erg bedenkelijk verlopen zijn. Op de affiches, die in de Londense metrostations omhoog gehangen werden, staat een roodharige vrouw met sproeten. Daaronder het bijschrift 'Als jij niet houdt van je imperfecties, dan iemand anders wel.' Al snel na de eerste verschijning van de posters regende het verbouwereerde reacties op sociale media. Dat sproeten afgeschreven worden als een imperfectie, kan er bij heel wat Britten niet in. Verontschuldigingen Om de stortvloed aan klachten wat te temperen, verontschuldigde Match zich intussen in een openbare boodschap. Daarin zeggen ze de kritiek niet te negeren, en dat ze ervoor zullen zorgen dat de posters zo snel mogelijk uit de metrostations verwijderd zullen worden. Ze laten ook het volgende weten: 'Wij vinden sproetjes mooi. De bedoeling van onze Love Your Imperfections-campagne is om te focussen op de uiterlijkheden die mensen ten onrechte als imperfecties aanzien. Dat gebeurt vaak met sproeten door de mensen die ze hebben.' Of dat de gemoederen rond de controversiële poster zal kunnen bedaren, is maar de vraag. (SDW)