Met de stortvloed aan valentijnshartjes in het vooruitzicht begint het bij velen te kriebelen. Maar hoe pak je het nu precies aan? Experts Chris Verlinden en Hilde Smeesters delen de vijf vuistregels van het daten.

1. Je moet klaar zijn om te daten

Begin met een schone lei. Je vorige relatie moet afgesloten zijn voor je je weer helemaal kunt openstellen voor iemand anders.

2. Vis in zoveel mogelijk vijvers

Het is niet omdat je ingeschreven bent op een datingsite, dat je niet meer om je heen mag kijken op een feestje. Maak de vijvers waarin je zoekt zo groot mogelijk. Dan heb je het meeste kans op succes.

3. Daten is kiezen, tot je hem of haar vindt natuurlijk

Daten is niet exclusief. Je mag best met meerdere mensen afspreken. Tot je Die Ene tegenkomt natuurlijk en een relatie begint. Dan moet je ook zo eerlijk zijn om de zoektocht te staken.

4. Geef niet te snel op

Iedereen loopt al eens een blauwtje. Laat het niet aan je hart komen en zoek verder. Blijven kniezen over iets wat niet kan zijn, is tijd- en energieverspilling.

5. Zet jezelf niet onder druk

Rome werd niet in één dag gebouwd. Geef jezelf de tijd en de ruimte om iemand te zoeken die echt bij je past. Leer genieten van het alleen-zijn en de vrijheid die ermee samengaat. Zet niet meteen alles in op de eerste de beste.

Chris Verlinden, Country Director van de datingsite Parship, en Hilde Smeesters, schrijfster, stonden samen aan de wieg van het boek 'Mag ik deze date van u?'. Daarin verzamelden ze de basisregels van het daten, offline én online. Hun inspiratie haalden ze uit de gegevens van Parship, hun jarenlange ervaring en wetenschappelijk onderzoek. ('Mag ik deze date van u?', Lannoo, 19.99 euro)

Met de stortvloed aan valentijnshartjes in het vooruitzicht begint het bij velen te kriebelen. Maar hoe pak je het nu precies aan? Experts Chris Verlinden en Hilde Smeesters delen de vijf vuistregels van het daten.1. Je moet klaar zijn om te datenBegin met een schone lei. Je vorige relatie moet afgesloten zijn voor je je weer helemaal kunt openstellen voor iemand anders.2. Vis in zoveel mogelijk vijversHet is niet omdat je ingeschreven bent op een datingsite, dat je niet meer om je heen mag kijken op een feestje. Maak de vijvers waarin je zoekt zo groot mogelijk. Dan heb je het meeste kans op succes.3. Daten is kiezen, tot je hem of haar vindt natuurlijkDaten is niet exclusief. Je mag best met meerdere mensen afspreken. Tot je Die Ene tegenkomt natuurlijk en een relatie begint. Dan moet je ook zo eerlijk zijn om de zoektocht te staken.4. Geef niet te snel opIedereen loopt al eens een blauwtje. Laat het niet aan je hart komen en zoek verder. Blijven kniezen over iets wat niet kan zijn, is tijd- en energieverspilling.5. Zet jezelf niet onder drukRome werd niet in één dag gebouwd. Geef jezelf de tijd en de ruimte om iemand te zoeken die echt bij je past. Leer genieten van het alleen-zijn en de vrijheid die ermee samengaat. Zet niet meteen alles in op de eerste de beste.Chris Verlinden, Country Director van de datingsite Parship, en Hilde Smeesters, schrijfster, stonden samen aan de wieg van het boek 'Mag ik deze date van u?'. Daarin verzamelden ze de basisregels van het daten, offline én online. Hun inspiratie haalden ze uit de gegevens van Parship, hun jarenlange ervaring en wetenschappelijk onderzoek. ('Mag ik deze date van u?', Lannoo, 19.99 euro)