Veerle Symoens - freelance journaliste en realisator van editoriale producties - begon enkele jaren geleden tijdens haar werk voor een pers- en PR-bureau met het intuïtief uitscheuren van beelden uit modemagazines. In haar vrije tijd ging ze hiermee aan de slag en creeërde ze met schaar, lijm, verf, oogschaduw, potloden en Tipp-Ex een persoonlijke compositie en sfeer. Het resultaat is een steeds aangroeiende en evoluerende reeks vrijgevochten modecollages.

Vorig jaar verzorgde Symoens al een tentoonstelling van haar eigen werk op het Londense Brick Lane, maar voor België is de solo-expositie een primeur.

Wie een A3-collage van Symoens wil kopen, legt hiervoor 300 euro op tafel, maar kan zich sussen met de gedachte dat de helft van dit bedrag eindigt op de bankrekening van Artsen Zonder Vakantie.

De expo van Veerle Symoens loopt nog tot en met 3 juli, in Grand Café Godot, Hooiaard 8, 9000 Gent.

Vincent Fobelets

Veerle Symoens - freelance journaliste en realisator van editoriale producties - begon enkele jaren geleden tijdens haar werk voor een pers- en PR-bureau met het intuïtief uitscheuren van beelden uit modemagazines. In haar vrije tijd ging ze hiermee aan de slag en creeërde ze met schaar, lijm, verf, oogschaduw, potloden en Tipp-Ex een persoonlijke compositie en sfeer. Het resultaat is een steeds aangroeiende en evoluerende reeks vrijgevochten modecollages. Vorig jaar verzorgde Symoens al een tentoonstelling van haar eigen werk op het Londense Brick Lane, maar voor België is de solo-expositie een primeur. Wie een A3-collage van Symoens wil kopen, legt hiervoor 300 euro op tafel, maar kan zich sussen met de gedachte dat de helft van dit bedrag eindigt op de bankrekening van Artsen Zonder Vakantie. De expo van Veerle Symoens loopt nog tot en met 3 juli, in Grand Café Godot, Hooiaard 8, 9000 Gent. Vincent Fobelets