De persoonlijke kerstwishlist van redactrice Katrin Swartenbroux

De persoonlijke kerstwishlist van redactrice Katrin Swartenbroux
© Mrvais

Fijne schakelarmbad van Studio Collect © -

Dit Antwerpse juwelencollectief Studio Collect was al van bij opstart één van mijn favoriete Belgische labels. Hun hedendaagse, architecturale ringen, halskettingen, oorbellen en armbanden passen perfect bij mijn esthetiek. Dolblij dat het label sinds dit jaar dan ook een eigen vaste winkel heeft in Antwerpen.

Armband uit de 'Fragmentum' collectie, 110 euro. Hier te koop

Concertcheque Ancienne Belgique © -

Onderzoek heeft al meermaals uitgewezen dat we meer hebben aan ervaringen dan aan materiële zaken. Bovendien is muziek een handige tool voor escapisme wanneer het nieuws te negatief, de agenda overvol of je persoonlijke leven niet bevredigend is. De concertcheques van Ancienne Belgique - één van onze mooiste Belgische concertzalen - even je alvast een duwtje in de juiste richting.

Concertcheques hier te koop

Geurkaars 'Bibliotheque' van Byredo © -

Met een fraai vormgegeven en niet-te-bloemig ruikende geurkaars kan je bij mij niet veel verkeerd doen. Het parfumlabel Byredo is het huismerk voor enkele van mijn favoriete geuren (Bal D'Afrique! Gypsy Water! ), maar naar deze kaars met 'bibliotheekgeur' ben ik razend benieuwd.

Geurkaars 55 euro, hier te koop

Fitbit alta HR © -

Hoewel ik graag en vaak sport was ik nooit eerder verkocht aan sporthorloges. Nadat ik deze zomer de eerste smartwatch van Fitbit mocht testen ben ik helemaal verkocht aan de vele functies die het polsbandje biedt. Deze alta HR is geen smartwatch, maar heeft toch de toepassingen die ik belangrijk vind -zoals hartslagmeting en slaapregister- in een design dat iets verfijnder is.

Fitbit sporthorloge 129 euro, hier te koop

Marvais 'Culotte' heuptasje © -

Een handtassenlabel uit plantaardig gelooid leder dat door Belgen ontworpen én geproduceerd wordt? Yes please. Gelukkig komt de designfilosofie van het jonge label Marvais overeen met de mijne: sobere, tijdloze tassen in hoogwaardig leder dat mooi veroudert. De 'Culotte' is een heuptasje in een originele trapeziumvorm dat perfect bij mijn garderobe zou passen, nu nog beslissen in welke kleurencombinatie.

Handtas 'Culotte', 420 euro, hier verkrijgbaar

Body 'Got Cruel' La Fille D'O © -

Lingerie shoppen bij La Fille D'O is meer dan een aankoop doen, het is een shopervaring die je leert van je lichaam te houden door de unieke filosofie van ontwerpster Murielle Scherre. Een body van dit label staat al een hele tijd op mijn verlanglijst.

La Fille D'O body, 192 euro, hier verkrijgbaar