De persoonlijke kerstwishlist van redacteur Eva Kestemont

De persoonlijke kerstwishlist van redacteur Eva Kestemont
© Bloomon

Champagneglazen Dille & Kamille © .

Ze waren al zeldzaam, maar een recente verhuis heeft ze helemaal de das omgedaan: ik heb geen champagneglazen meer. Deze elegante en een tikkeltje ouderwetse exemplaren zijn gemaakt uit 100% gerecycleerd glas. Elk glas wordt ambachtelijk gemaakt en kan daardoor een beetje anders zijn, maar dat vind ik net leuk.

6,50 euro per glas, hier te koop.

Giftcard Bloomon © .

Hoewel ik geschenkbonnen cadeau krijgen soms wat raar vind - je kan bijna evengoed een onpersoonlijk envelopje overhandigen - wil ik wel een uitzondering maken voor deze van Bloomon. Altijd verse bloemen in huis zonder dat je er zelf iets voor moet doen: absoluut beter dan dat envelopje.

Je kiest als schenker zelf het formaat van de bossen en het aantal leveringen. Vanaf 21,95 euro. Hier te koop.

Rugzak Fjällräven © .

Deze rugzak, gemaakt met duurzame materialen, is groot genoeg om een laptop (en nog heel wat anders) in mee te zeulen, maar toch nog compact genoeg om probleemloos de trein mee op te gaan. Handig om te pendelen dus, al zie ik me hier ook een citytrip mee maken.

99,95 euro, hier te koop.

Koffietassen Serax © .

Mijn collectie tassen bestaat tot nu toe uit gratis exemplaren bij de koffie of cadeaus met een 'grappig' opschrift. Hoog tijd om volwassen te worden in de servieskast dus. Deze porseleinen exemplaren zet ik zonder schroom op tafel na een uitgebreide maaltijd.

14,05 euro per tas, verkoopadressen vind je hier.

(Halve) bril ace and tate © .

Omdat ik mijn bril enkel nodig heb om bijvoorbeeld met de auto te rijden, ben ik al jaren uit het oog verloren dat die zijn beste tijd heeft gehad. Een nieuw en mooier exemplaar zou ik bovendien misschien ook wel vaker opzetten, wat me alleszins sympathieker zou maken bij enthousiast zwaaiende kennissen aan de overkant van de straat.

Een halve bril (49 euro) of een complete (98 euro), hier te koop.

Otters Maja Säfström © .

Door deze tekening van illustratrice Maja Säfström ben ik mijn lief zo nu en dan 'ottertje' beginnen noemen. Ik zag hem namelijk voor het eerst in haar boekje 'the illustrated compendium of amazing animal facts', waar bij stond hoe otters 's nachts elkaars handje vasthouden, zodat ze niet van elkaar wegdrijven.

25 euro, hier te koop.