De opvallendste beelden van 2018

De opvallendste beelden van 2018
© Getty Images

De opvallendste beelden van 2018 © GettyImages

Op 20 februari woont koningin Elizabeth II de show van ontwerper Richard Quinn bij. Nadien overhandigt ze hem de Queen Elizabeth II Award for British Design. Het is de eerste keer sinds ze op de troon zit dat de Britse monarch te gast is op de Londense modeweek. De Queen zit front row naast de 'queen of fashion', Anna Wintour.

De opvallendste beelden van 2018 © gf

De Britse Vogue zet met de 20-jarige Halima Aden voor het eerst in zijn geschiedenis een model met hoofddoek op de cover.

De opvallendste beelden van 2018 © GettyImages

Op 22 juni trekt first lady Melania Trump naar Texas voor een bezoek aan een opvangkamp voor Mexicaanse kinderen die gescheiden werden van hun ouders. Bij haar vertrek draagt ze een jas met op de rug het opvallende opschrift 'I really don't care. Do you?'. Een sneer naar het migrantenbeleid van haar man Donald, volgens sommigen. Een boodschap voor de linkse pers die haar blijft bekritiseren, zegt Melania zelf.

De opvallendste beelden van 2018 © Belga

'Ze moet praktisch, pragmatisch, sociaal, symbolisch en natuurlijk po√ętisch zijn. Daarom is de wederopbouw van de brug zo delicaat. Je kunt niet herhalen, je kunt niet nabootsen.' Architect Renzo Piano (81) bevestigt dat hij de nieuwe Morandibrug in Genua zal ontwerpen. De ramp leverde ons ook een spiksplinternieuw Nederlands woord op: brokkelbrug.

De opvallendste beelden van 2018 © Getty Images

Op 12 oktober stapt nog een Britse royal in het huwelijksbootje. Prinses Eugenie kiest voor een indrukwekkende jurk met open rug van Peter Pilotto en Christopher De Vos. Het duo leerde elkaar kennen aan de Modeacademie van Antwerpen. Ze begeleiden Eugenie tot op de trappen van de kathedraal om haar sleep goed te leggen.