Eten dat eruitziet als eten, dat is wat we tegenwoordig weer op ons bord willen. Eerlijke producten met een volle smaak, recht uit de grond of uit de zee. In de Black Culinair van Knack Weekend maakt journaliste Agnes Goyvaerts een stand van zaken op van die nieuwe authentieke keuken, en schetst de achtergrond ervan.

Twee jonge Vlaamse chefs, Jason Blanckaert en Peter Lonneville, gaan terug naar de essentie van het koken: pure smaken met traditionele ingrediënten. En de Zweedse koks Bjorn Frantzén en Daniel Lindberg drijven die natuurlijke aanpak nog verder door: erg basic bereidingen met producten van topkwaliteit, een manier van koken die de Scandinavische gastronomie naar de wereldtop stuwt.

Uiteraard begint alles bij de kwaliteit van de ingrediënten. We portretteren enkele producenten, een ode aan gedreven mensen die normaal ver buiten de schijnwerpers hun waren perfectioneren. Het verhaal van hun passie. En chef-kok en foodblogger Georgia Pellegrini eet alleen vlees dat ze zelf heeft geschoten, en geen netjes verpakt en onherkenbaar gemaakt supermarktproduct. Een verrassende vrouwelijke ode aan de jacht.

Verder in dit nummer: ook in de mode en cosmetica is er een hang naar eenvoud en zuiverheid, de prachtige witte porseleincreaties van Roos Van de Velde, ambachtelijk versus hoogtechnologisch geproduceerd porselein, en Luc Lamine en Filip Meirhaeghe over hoe ze weer terugkeerden uit een diep en duister dal.

De Black Culinair van Knack Weekend, een stevige hap met tal van recepten, en de nieuwste kookboeken voor u gewikt en gewogen. Bovendien biedt Knack Weekend u een exclusief voordeel. Geniet van 10% korting op uw Club Medsneeuwvakantie.

Eten dat eruitziet als eten, dat is wat we tegenwoordig weer op ons bord willen. Eerlijke producten met een volle smaak, recht uit de grond of uit de zee. In de Black Culinair van Knack Weekend maakt journaliste Agnes Goyvaerts een stand van zaken op van die nieuwe authentieke keuken, en schetst de achtergrond ervan. Twee jonge Vlaamse chefs, Jason Blanckaert en Peter Lonneville, gaan terug naar de essentie van het koken: pure smaken met traditionele ingrediënten. En de Zweedse koks Bjorn Frantzén en Daniel Lindberg drijven die natuurlijke aanpak nog verder door: erg basic bereidingen met producten van topkwaliteit, een manier van koken die de Scandinavische gastronomie naar de wereldtop stuwt. Uiteraard begint alles bij de kwaliteit van de ingrediënten. We portretteren enkele producenten, een ode aan gedreven mensen die normaal ver buiten de schijnwerpers hun waren perfectioneren. Het verhaal van hun passie. En chef-kok en foodblogger Georgia Pellegrini eet alleen vlees dat ze zelf heeft geschoten, en geen netjes verpakt en onherkenbaar gemaakt supermarktproduct. Een verrassende vrouwelijke ode aan de jacht. Verder in dit nummer: ook in de mode en cosmetica is er een hang naar eenvoud en zuiverheid, de prachtige witte porseleincreaties van Roos Van de Velde, ambachtelijk versus hoogtechnologisch geproduceerd porselein, en Luc Lamine en Filip Meirhaeghe over hoe ze weer terugkeerden uit een diep en duister dal. De Black Culinair van Knack Weekend, een stevige hap met tal van recepten, en de nieuwste kookboeken voor u gewikt en gewogen. Bovendien biedt Knack Weekend u een exclusief voordeel. Geniet van 10% korting op uw Club Medsneeuwvakantie.