De leukste vintageadressen in Brussel

© Thinkstock

Vintageliefhebsters die binnenkort nog eens een tripje naar onze hoofdstad plannen moeten zeker een bezoekje brengen aan deze verborgen pareltjes.

Vintageliefhebsters die binnenkort nog eens een tripje naar onze hoofdstad plannen moeten zeker een bezoekje brengen aan deze verborgen pareltjes.
Brussel heeft een aantal goede vintageshops op verschillende leuke plekken in het centrum van de stad. De meeste vintage- en tweedehandswinkels zijn te vinden in de Dansaertwijk, op wandelafstand van het Centraal Station. Ook rond de chique Louizalaan zijn er enkele designerdepots waar je tweedehands merkkleding vindt aan schappelijke prijzen.

1. Gabriele Vintage Gabriele Vintage is een klassieker onder de vintagewinkels. Eigenares Gabriele Wolf verzamelt al vijftien jaar kledingstukken van de jaren twintig tot de jaren tachtig, zonder speciaal op het merk te letten. Ze selecteert haar items afhankelijk van de snit, stof en periode waarin het stuk gemaakt is. Af en toe stoot je op een uniek designerstuk en ook als je je eigen vintagekleding wil verkopen kan je bij Gabriele terecht. Bekende modeontwerpers zoals Yves Saint Laurent en Christian Lacroix kwamen er vaak om inspiratie op te doen.

Kartuizerstraat 27
1000 Brussel
http://www.gabrielevintage.com


2. Les Enfants d’Edouard Deze boetiek bestaat al 37 jaar en is opgericht door twee vrouwen waarvan beide vaders Edouard heetten. De winkel heeft twee verdiepingen die meer dan 2000 tweedehands designerstuks tellen. Het aanbod vernieuwt zich geregeld want dagelijks komen er mensen merkkledij binnenbrengen waar ze op uitgekeken zijn. De winkel situeert zich in een klassiek herenhuis en juist naast de deur is er een tweede pand met een mannenafdeling.

Louizalaan 175
1050 Elsene
http://www.lesenfantsdedouard.com
3.Idiz Bogam
De bekende vintagewinkel sloot even zijn deuren om van de Dansaertstraat te verhuizen naar de Hoogstraat vlakbij het Vossenplein. Eigenares Jacqueline Ezman begon haar tweedehandswalhalla in 1992 en ze werd al snel een gevestigde waarde in de Dansaertwijk. Met de komst van heel wat modeketens besloot ze een grote uitverkoop te houden en te verkassen naar de buurt rond het Vossenplein waar enkel authentieke snuisterwinkels te vinden zijn. Tegenwoordig heeft ze ook een meubellijn, organiseert ze feestjes in haar winkel en verkoopt ze werk van kunstenaars die een band hebben met vintage.

Hoogstraat 180-182
1000 Brussel

4. Brussels Vintage Market Elke eerste zondag van de maand vindt er in de Sint-Gorikshallen de ‘Brussels Vintage Market’ plaats van 12 tot 19u. Er staan ongeveer 40 standjes met vintagekledij en een twintigtal beginnende ontwerpers van kleding en sieraden bieden er hun waar aan. Tussen het shoppen door kan je er lunchen of iets drinken en er is een vintage-dj die voor de sfeer zorgt.

Sint-Goriksplein 1
1000 Brussel
http://brusselsvintagemarket.be

5. Foxhole

Bij Foxhole vind je leuke stuks uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. De winkel heeft twee vestigingen, één in de Rijke Klarenstraat en één in, hoe kan het ook anders, de Vossenstraat vlakbij het Vossenplein. Het Vossenplein zelf is ook een leuke aanrader, elke ochtend is er een authentieke rommelmarkt.

Vossenstraat 6
1000 Brussel

Rijke Klarenstraat 4
1000 Brussel
http://www.foxholeshop.com


6. Second Life Festival
Elke twee maanden wordt er in hartje Brussel een heus vintagefestival georganiseerd in zaal ‘La Tentation’ op de hoek van de Lakensestraat. Op de eerste verdieping kan je vintagekleding scoren en op de gelijkvloers kan je vintagekunst bewonderen, deelnemen aan een tombola of je laten opmaken in de stijl van Audrey Hepburn en Liz Taylor. Nog beter: toegang is gratis.

Lakensestraat 28
1000 Brussel
http://www.secondlifefestival.net


7. Episode
Het concept van Episode is overgewaaid vanuit Amsterdam. Zo verkopen ze niet alleen tweedehandskleding, vooral uit de jaren tachtig, maar ze customizen hier ook heel wat stukken. Je vind er leuke kleedjes gemaakt van onderrokken, shortjes gemaakt van afgeknipte Levi’s jeans en originele juwelen gerecycled van oude stofjes.

Violetstraat 8
1000 Brussel
http://www.episode.eu

8. Lady Dandy
In de Châtelain wijk in Elsene, een mooie buurt net naast de Louizalaan, vind je luxe depot Lady Dandy. Eigenaars Camille en Priscilla verkopen er tweedehands designerstuks maar ook vintagekleding, schoenen en accessoires. Je kan er je kleding binnenbrengen om te verkopen (op afspraak) en daarna met je pas verdiende geld andere designerstuks aanschaffen. Ze bieden merken aan zoals Balenciaga, Marni, Chloé, Prada, Patrizia Pepe en nog veel meer.

Edelknaapstraat
Rue du Page 81
1050 Brussel
http://www.ladydandy.com

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content