Het hele weekend zijn er activiteiten, gaande van tochten over culturele of educatieve activiteiten tot feestjes en spelletjes. Ook in steden als Gent, Genk en Brussel vinden er activiteiten plaats. Voor de tiende editie kunnen er vijf weekendjes gewonnen worden in een bed and breakfast.

In een persbericht zegt de organisatie dat we onvoldoende stilstaan bij het belang van trage wegen, wegen die voornamelijk gebruikt worden door niet-gemotoriseerd verkeer. Zo verdwijnen er elk jaar nog kilometers van deze baantjes omdat ze niet onderhouden, ingenomen of afgeschaft worden. De organisatie benadrukt de vele functies die ze vervullen: ze worden niet alleen gebruikt om veilig naar school of werk te gaan, maar hebben vaak ook een ecologische of cultuurhistorische waarde.

Het volledige programma van de Dag van de Trage Weg staat op www.dagvandetrageweg.be. (Belga)

Het hele weekend zijn er activiteiten, gaande van tochten over culturele of educatieve activiteiten tot feestjes en spelletjes. Ook in steden als Gent, Genk en Brussel vinden er activiteiten plaats. Voor de tiende editie kunnen er vijf weekendjes gewonnen worden in een bed and breakfast. In een persbericht zegt de organisatie dat we onvoldoende stilstaan bij het belang van trage wegen, wegen die voornamelijk gebruikt worden door niet-gemotoriseerd verkeer. Zo verdwijnen er elk jaar nog kilometers van deze baantjes omdat ze niet onderhouden, ingenomen of afgeschaft worden. De organisatie benadrukt de vele functies die ze vervullen: ze worden niet alleen gebruikt om veilig naar school of werk te gaan, maar hebben vaak ook een ecologische of cultuurhistorische waarde. Het volledige programma van de Dag van de Trage Weg staat op www.dagvandetrageweg.be. (Belga)