De bijna 700 deelnemende ambachtslui zetten gratis de deuren van hun atelier open om de bezoekers te laten kennismaken met hun passie, vakmanschap en talent. Het aantal deelnemers is op tien jaar tijd bijna verdubbeld: bij de eerste editie in 2006 waren er nog 370.

Het grote publiek kan een 70-tal uiteenlopende activiteiten ontdekken. Traditionele ambachten zoals houtbewerkers, chocolatiers en juweliers, maar ook soms ongewone beroepen: een zalmroker, een maker van toneelkostuums, een opknapper van oldtimers, een ontwerper van handtassen gemaakt van binnenbanden, of nog, een ontwerper van juwelen gemaakt van koffiecapsules.

De Dag van de Ambachten krijgt de steun van minister van Middenstand, Zelfstandigen en Kmo's Willy Borsus. Volgens hem is de tiende verjaardag van het evenement meteen ook "de bekroning" van de recente invoering van het statuut van ambachtsman/-vrouw. Daarbij hebben al 450 ambachtslui een wettelijke erkenning gekregen van hun knowhow.

Alle informatie over de Dag van de Ambachten en de deelnemende ambachtslui vind je hier. (Belga)

De bijna 700 deelnemende ambachtslui zetten gratis de deuren van hun atelier open om de bezoekers te laten kennismaken met hun passie, vakmanschap en talent. Het aantal deelnemers is op tien jaar tijd bijna verdubbeld: bij de eerste editie in 2006 waren er nog 370. Het grote publiek kan een 70-tal uiteenlopende activiteiten ontdekken. Traditionele ambachten zoals houtbewerkers, chocolatiers en juweliers, maar ook soms ongewone beroepen: een zalmroker, een maker van toneelkostuums, een opknapper van oldtimers, een ontwerper van handtassen gemaakt van binnenbanden, of nog, een ontwerper van juwelen gemaakt van koffiecapsules. De Dag van de Ambachten krijgt de steun van minister van Middenstand, Zelfstandigen en Kmo's Willy Borsus. Volgens hem is de tiende verjaardag van het evenement meteen ook "de bekroning" van de recente invoering van het statuut van ambachtsman/-vrouw. Daarbij hebben al 450 ambachtslui een wettelijke erkenning gekregen van hun knowhow. Alle informatie over de Dag van de Ambachten en de deelnemende ambachtslui vind je hier. (Belga)