Cultuurmarkt Antwerpen 2011

Cultuurmarkt Antwerpen 2011

Veel volk en dito ambiance, waar zelfs de koele temperaturen en de occasionele regenvlaag geen invloed op hadden. En nee, niemand hoeft het komende seizoen thuis te zitten kniezen. Van ballet over buik- tot breakdance, van deFilharmonie over FroeFroe tot Tutti Fratelli, van De Grote Reis in de HetPaleisbus tot Aufstieg un Fall der Stadt Mahagonny in de Opera, van de kookdemonstraties van Axel Daeseleire tot Herbert Flack die met Tsjechovs Dame met het Hondje opnieuw zijn grote liefde - het theater - opzoekt, het aanbod is overweldigend.

Musicalgeweld

Klap op de vuurpijl zondag was ongetwijfeld het voorsmaakje in de Stadsschouwburg van We will rock you, de daverende musical gebaseerd op songs van Freddy Mercury.

En ook later in het jaar komen musicalfans volop aan hun trekken: eerst en vooral met Fiddler on the Roof waarin Jelle en Clara Cleymans samen spelen met hun moeder Karin Jacobs. En met Lucas Van de Eynde als Tevje, die voor zijn embonpoint een beroep kan doen op de nepbuik van Tom Van Dyck uit Vlees en Bloed. Als dat geen primeur is!

Later op het seizoen is Domino gepland, een ode aan de grootste Vlaamse popgroep aller tijden. En na het succes van Spamalot zet Stany Crets zijn tanden in The Producers, de satirische musical van Mel Brooks, met Spamalotcompanen Koen Van Impe en Jonas van Geel in de rollen die in de film van 1968 gecreëerd werden door Zero Mostel en Gene Wilder. Wie de vrouwelijke hoofdrol speelt (Uma Thurman in de remake van 2005) , is voorlopig nog geheim. Dat belooft!

Linda Asselbergs

Info en tickets: www.stadsschouwburgantwerpen.be

Anne van Opstal, Deborah De Ridder, Clara Cleymans

Lucas van den Eynden, Fiddler on the Roof

Aandachtig publiek

Jonas van Geel, Stany Crets

Karin Jacobs en zoon Jelle Cleymans

An Van den Broeck, Marc Coessens

Herbert Flack

Animatie Theater aan de Stroom

Music Hall

FroeFroe

Theater aan de Stroom

Kinderkoor Blue Invasion/Vlaamse Opera

Ballet Van Vlaanderen

Cabaret Follies

Jezus/Camping Costa

Axel Dhaeseleire kookt

Urban Art breakdance

Urban Art breakdance

Tim Driesen, We Will Rock You

We Will Rock You