Shazam, de handige applicatie die je meteen vertelt welk nummer er speelt, breidt zijn kennis uit naar de modewereld. Dat schrijft de Britse Telegraph.

Shazam, de applicatie die een lied identificeert door simpelweg je smartphone op te zetten en mee te laten luisteren, is uitgegroeid tot een app met vele mogelijkheden. Niet enkel onze muziekkennis wordt uitgebreid, maar ook de muziekwereld krijgt financieel een boost. Kun je je voorstellen wat de gevolgen kunnen zijn van een nieuwe app die onmiddellijk weergeeft welke designer achter welk mode-item schuilt?

Het technologisch brein achter Shazam is aan het nadenken om met een nieuwe mode ID-app in een handomdraai bekende gezichten hun outfit te identificeren. Wil je al langer weten wat jouw favoriete fashionista's of televisiepersonages (Serene en Blake!) dragen zonder urenlang het internet te moeten afzoeken naar de juiste designer? Met deze simpele app bestaat de kans dat je binnenkort elke outfit die op een televisiescherm verschijnt, kan achterhalen. Hou je smartphone voor het scherm en de app weet in no time wie zijn of haar kleren heeft ontworpen. (YM)

Shazam, de handige applicatie die je meteen vertelt welk nummer er speelt, breidt zijn kennis uit naar de modewereld. Dat schrijft de Britse Telegraph. Shazam, de applicatie die een lied identificeert door simpelweg je smartphone op te zetten en mee te laten luisteren, is uitgegroeid tot een app met vele mogelijkheden. Niet enkel onze muziekkennis wordt uitgebreid, maar ook de muziekwereld krijgt financieel een boost. Kun je je voorstellen wat de gevolgen kunnen zijn van een nieuwe app die onmiddellijk weergeeft welke designer achter welk mode-item schuilt? Het technologisch brein achter Shazam is aan het nadenken om met een nieuwe mode ID-app in een handomdraai bekende gezichten hun outfit te identificeren. Wil je al langer weten wat jouw favoriete fashionista's of televisiepersonages (Serene en Blake!) dragen zonder urenlang het internet te moeten afzoeken naar de juiste designer? Met deze simpele app bestaat de kans dat je binnenkort elke outfit die op een televisiescherm verschijnt, kan achterhalen. Hou je smartphone voor het scherm en de app weet in no time wie zijn of haar kleren heeft ontworpen. (YM)