Met "Mea Vulva: een ode aan de vagina" willen Belgische en Nederlandse kunstenaars de huidige trend van vaginacorrecties bij jonge meisjes aanklagen. De expo strijkt vrijdag neer in het Rivierenhof in Deurne.

De expositie toerde al eerder in Nederland en veroorzaakte daar heel wat controverse. Met grafische werken - zowel schilderijen, beeldhouwwerken en het vulvalied - die weinig aan de verbeelding overlaten klagen de artiesten de zogenaamde 'designervagina' aan. Meisjes van vijftien à zestien stappen steeds vaker naar de plastisch chirurg om hun schaamlippen te laten aanpassen aan de schoonheidsidealen. Tegelijk wil de expo ook aandacht vragen voor de vrouwenbesnijdenis die in BelgiÃ"en Nederland blijft bestaan, ondanks het verbod erop.

Professor en senator Dokter Marleen Temmerman, die in Afrika als gynaecologe werkte, komt de tentoonstelling openen. Na Deurne verhuist de expo in afgeslankte versie naar Turnhout.

Ruth Vanden Berghe
'Mea Vulva': 29 mei tot 7 juni in Galerij Rivierenhof (in het Witte Kasteel), Turnhoutsebaan 232,2100 Antwerpen. Opening: 29 mei 20.00 uur. Zat-zon: 14-17u, woe-don-vrij: 14-19u, ma-din: gesloten.

Met "Mea Vulva: een ode aan de vagina" willen Belgische en Nederlandse kunstenaars de huidige trend van vaginacorrecties bij jonge meisjes aanklagen. De expo strijkt vrijdag neer in het Rivierenhof in Deurne. De expositie toerde al eerder in Nederland en veroorzaakte daar heel wat controverse. Met grafische werken - zowel schilderijen, beeldhouwwerken en het vulvalied - die weinig aan de verbeelding overlaten klagen de artiesten de zogenaamde 'designervagina' aan. Meisjes van vijftien à zestien stappen steeds vaker naar de plastisch chirurg om hun schaamlippen te laten aanpassen aan de schoonheidsidealen. Tegelijk wil de expo ook aandacht vragen voor de vrouwenbesnijdenis die in BelgiÃ"en Nederland blijft bestaan, ondanks het verbod erop.Professor en senator Dokter Marleen Temmerman, die in Afrika als gynaecologe werkte, komt de tentoonstelling openen. Na Deurne verhuist de expo in afgeslankte versie naar Turnhout.Ruth Vanden Berghe 'Mea Vulva': 29 mei tot 7 juni in Galerij Rivierenhof (in het Witte Kasteel), Turnhoutsebaan 232,2100 Antwerpen. Opening: 29 mei 20.00 uur. Zat-zon: 14-17u, woe-don-vrij: 14-19u, ma-din: gesloten.