Media-imperium Condé Nast opent een bibliotheek met de meest unieke en mooiste foto's in de modewereld van de afgelopen 100 jaar. De archiefbeelden zullen te zien zijn in een tentoonstelling, die op 15 juni opent in Edinburgh. De expo zal 160 beelden bevatten van fotografen zoals David Bailey, Cecil Beaton, Edwin Blumenfeld en Corinne Day.

"Ik was vooral op zoek naar sterke werken die de maturiteit van deze fotografen zou weergeven", zegt curator Nathalie Herschdorfer. "Er is een Helmut Newton stijl, een David Bailey stijl, een Peter Lindberg stijl en ga zo maar door. Het is een wandeling door de 20e eeuw omdat modebeelden ook een goede weergave zijn van de tijdsgeest en mentaliteit van die periode. Elk beeld vertelt een verhaal en nodig uit om te engageren en zegt ook iets over de dromen en aspiraties van die tijd."

Voor de expo werd er gebruik gemaakt van de archieven van Condé Nast in Milaan, Parijs, Londen en New York met werken van Irving Penn en William Klein, ooit gescout door Condé Nast himself. "Hij begreep echt de kracht van een goede foto. Hij was een man die mee was met zijn tijd en vooruit dierf kijken", zegt Nathalie.
De expo 'Coming Into Fashion: A Century Of Photography at Conde Nast' opent op 15 juni en loopt tot 8 september in het Edinburgh City Art Centre. (RDM)

Media-imperium Condé Nast opent een bibliotheek met de meest unieke en mooiste foto's in de modewereld van de afgelopen 100 jaar. De archiefbeelden zullen te zien zijn in een tentoonstelling, die op 15 juni opent in Edinburgh. De expo zal 160 beelden bevatten van fotografen zoals David Bailey, Cecil Beaton, Edwin Blumenfeld en Corinne Day. "Ik was vooral op zoek naar sterke werken die de maturiteit van deze fotografen zou weergeven", zegt curator Nathalie Herschdorfer. "Er is een Helmut Newton stijl, een David Bailey stijl, een Peter Lindberg stijl en ga zo maar door. Het is een wandeling door de 20e eeuw omdat modebeelden ook een goede weergave zijn van de tijdsgeest en mentaliteit van die periode. Elk beeld vertelt een verhaal en nodig uit om te engageren en zegt ook iets over de dromen en aspiraties van die tijd." Voor de expo werd er gebruik gemaakt van de archieven van Condé Nast in Milaan, Parijs, Londen en New York met werken van Irving Penn en William Klein, ooit gescout door Condé Nast himself. "Hij begreep echt de kracht van een goede foto. Hij was een man die mee was met zijn tijd en vooruit dierf kijken", zegt Nathalie. De expo 'Coming Into Fashion: A Century Of Photography at Conde Nast' opent op 15 juni en loopt tot 8 september in het Edinburgh City Art Centre. (RDM)