Met The Recollection heeft de Antwerpse Kloosterstraat er een nieuwe conceptstore bij. En wat voor een. The Recollection houdt het midden tussen een kunst- en designtempel, een vintagewinkel, flower shop, boekhandel en een oord van rust en zen. Die rust houdt echter de hand niet op de knip want zoveel schoonheid doet de handen jeuken: hebben, hebben, en nog eens hebben.

De winkeleigenaars beschouwen zichzelf als curators van The Recollection en selecteerden heel sterk vanuit gevoel en emoties. Hun verleden in de mode, restaurantbusiness en communicatie, in combinatie met hun voorliefde voor 'objects of desire' en het poëtische, heeft zich naar een uniek winkelconcept vertaald.

De Kloosterstraat, gekend om haar vintage- en designwinkels, is de perfecte locatie voor de conceptstore aangezien men er doorwandelt met als doel te snuisteren. En ook de uitstraling van The Recollection nodigt uit om binnen te stappen. Het interieur ademt een unieke en rustgevende sfeer uit, en hoewel er heel wat te ontdekken valt, ligt alles netjes op zijn plaats. Die sfeer van zen was ook de intentie. Zo legt Martijn Vogelaers van de Belgische art direction studio Uber & Kosher uit dat 'het de bedoeling is dat je er lang kan zijn, dat je echt de tijd neemt en ontdekt'.

Eigen aan The Recollection is dat de uitbaters een band hebben met hun partners in crime. Zo ook met Martijn en zijn partner Deborah Bloemen van Uber & Kosher die de huisstijl van de winkel ontwierpen. De creatieve grafische vormgevers dachten mee na over de identiteit en zorgen voor de esthetische communicatie van The Recollection. Ze ontwierpen ook het logo en gaven tips over welke sociale media het best ingeschakeld worden. Het duo kreeg ook een expo in de conceptstore die van zes tot twintig september loopt.

De meest opvallende namen die te vinden zijn in The Recollection zijn Martin Margiela Furniture en diens Line 13, de collectie van de Nederlandse houtkunstenaar Piet Hein Eek, en de Australische cosmetica van Aesop. Verder kan je er stukken vinden van Les Rebelges (het accessoiremerk van Lore Ongenae), interieurobjecten van Petite Friture en Studio Simple, mode van Labels Inc. en nog veel meer moois.

De bovenverdieping van The Recollection is omgetoverd tot een expositieruimte. Studio Attenzione geeft jonge beloftevolle kunstenaars een platform in de conceptstore voor hun kunst en installaties. Studio Maarten Kolk en Guus Kusters mogen de spits afbijten met hun keramieken collectie geïnspireerd op het eb en vloed van de Waddenzee.

Bij het binnenkomen en buitengaan van The Recollection wordt je geurorgaan geprikkeld door de kruidige geuren van Aesops cosmetica en de bloemen van Kees Berkelmans. Een slimme zet want geuren werken stimulerend en zijn belangrijk voor de herinnering. The Recollection zal dus nog wel even in ons geheugen blijven hangen, en dat is prima aangezien we nog lang niet uitgekeken zijn. (LP)

Met The Recollection heeft de Antwerpse Kloosterstraat er een nieuwe conceptstore bij. En wat voor een. The Recollection houdt het midden tussen een kunst- en designtempel, een vintagewinkel, flower shop, boekhandel en een oord van rust en zen. Die rust houdt echter de hand niet op de knip want zoveel schoonheid doet de handen jeuken: hebben, hebben, en nog eens hebben. De winkeleigenaars beschouwen zichzelf als curators van The Recollection en selecteerden heel sterk vanuit gevoel en emoties. Hun verleden in de mode, restaurantbusiness en communicatie, in combinatie met hun voorliefde voor 'objects of desire' en het poëtische, heeft zich naar een uniek winkelconcept vertaald. De Kloosterstraat, gekend om haar vintage- en designwinkels, is de perfecte locatie voor de conceptstore aangezien men er doorwandelt met als doel te snuisteren. En ook de uitstraling van The Recollection nodigt uit om binnen te stappen. Het interieur ademt een unieke en rustgevende sfeer uit, en hoewel er heel wat te ontdekken valt, ligt alles netjes op zijn plaats. Die sfeer van zen was ook de intentie. Zo legt Martijn Vogelaers van de Belgische art direction studio Uber & Kosher uit dat 'het de bedoeling is dat je er lang kan zijn, dat je echt de tijd neemt en ontdekt'. Eigen aan The Recollection is dat de uitbaters een band hebben met hun partners in crime. Zo ook met Martijn en zijn partner Deborah Bloemen van Uber & Kosher die de huisstijl van de winkel ontwierpen. De creatieve grafische vormgevers dachten mee na over de identiteit en zorgen voor de esthetische communicatie van The Recollection. Ze ontwierpen ook het logo en gaven tips over welke sociale media het best ingeschakeld worden. Het duo kreeg ook een expo in de conceptstore die van zes tot twintig september loopt. De meest opvallende namen die te vinden zijn in The Recollection zijn Martin Margiela Furniture en diens Line 13, de collectie van de Nederlandse houtkunstenaar Piet Hein Eek, en de Australische cosmetica van Aesop. Verder kan je er stukken vinden van Les Rebelges (het accessoiremerk van Lore Ongenae), interieurobjecten van Petite Friture en Studio Simple, mode van Labels Inc. en nog veel meer moois. De bovenverdieping van The Recollection is omgetoverd tot een expositieruimte. Studio Attenzione geeft jonge beloftevolle kunstenaars een platform in de conceptstore voor hun kunst en installaties. Studio Maarten Kolk en Guus Kusters mogen de spits afbijten met hun keramieken collectie geïnspireerd op het eb en vloed van de Waddenzee. Bij het binnenkomen en buitengaan van The Recollection wordt je geurorgaan geprikkeld door de kruidige geuren van Aesops cosmetica en de bloemen van Kees Berkelmans. Een slimme zet want geuren werken stimulerend en zijn belangrijk voor de herinnering. The Recollection zal dus nog wel even in ons geheugen blijven hangen, en dat is prima aangezien we nog lang niet uitgekeken zijn. (LP)