Bij veilinghuis Christie's gaan er volgende maand enkele exclusieve foto's onder de hamer. De blikvanger is een topless portret van Angelina Jolie waar ze een wit paard knuffelt.
De veiling heet 'Wild Side of Photography' en veilt werken van Helmut Newton, Henri Cartier-Bresson, Horst P. Horst en David Lachapelle. De nooit eerder vertoonde foto 'Horseplay', waar Angelina Jolie topless poseert met een paard, werd twaalf jaar geleden genomen door David Lachapelle voor het blad Rolling Stone. Ze was toen nog getrouwd met Billy Bob Thornton en ging door een vrij wilde periode. Zo was ze geobsedeerd door messen en droeg ze een ketting met Billy Bobs bloed rond haar nek. Ook is er op de foto nog een tatoeage te zien met de naam van haar toenmalige echtgenoot. De foto van Angelina zou tot 40.000 euro kunnen opleveren.

Bijzonder familieportret

Het topless portret is niet de enige foto van Angelina die geveild zal worden. Men kan ook bieden op de in scène gezette familiefoto van Angelina met Brad Pitt die Steven Klein in 2005 nam voor W Magazine. Het fictieve familieportret is genomen toen Angelina en Brad nog geen koppel waren en Brad nog steeds getrouwd was met Jennifer Aniston. De foto lokte toen zoveel reacties uit dat mensen ofwel partij trokken voor 'Team Aniston' of voor 'Team Jolie'. Ook enkele bekende portretten van topmodellen zoals Kate Moss en Naomi Campbell gaan onder de hamer.

Newton's naakten

Bovendien kan je op de veiling ook bieden op topwerken van iconische fotografen zoals Helmut Newton en Henri Cartier-Bresson, die fotoagentschap Magnum oprichtte. Zo kan je een bod doen op de beroemde foto met vrouwelijke naakten 'Sie Kommen' van Helmut Newton en op de gelatineprints van de safarireizen van Peter Beard. Verzamelaars van fotografie kunnen er alvast hun hart ophalen met al die fotografische meesterwerken uit de 20e eeuw.

Er worden in totaal 108 werken geveild en de verkoop wordt geschat op zo'n 2 miljoen euro. De veiling gaat door op 15 mei bij Christie's in Londen. (AV)

Bij veilinghuis Christie's gaan er volgende maand enkele exclusieve foto's onder de hamer. De blikvanger is een topless portret van Angelina Jolie waar ze een wit paard knuffelt. De veiling heet 'Wild Side of Photography' en veilt werken van Helmut Newton, Henri Cartier-Bresson, Horst P. Horst en David Lachapelle. De nooit eerder vertoonde foto 'Horseplay', waar Angelina Jolie topless poseert met een paard, werd twaalf jaar geleden genomen door David Lachapelle voor het blad Rolling Stone. Ze was toen nog getrouwd met Billy Bob Thornton en ging door een vrij wilde periode. Zo was ze geobsedeerd door messen en droeg ze een ketting met Billy Bobs bloed rond haar nek. Ook is er op de foto nog een tatoeage te zien met de naam van haar toenmalige echtgenoot. De foto van Angelina zou tot 40.000 euro kunnen opleveren. Bijzonder familieportret Het topless portret is niet de enige foto van Angelina die geveild zal worden. Men kan ook bieden op de in scène gezette familiefoto van Angelina met Brad Pitt die Steven Klein in 2005 nam voor W Magazine. Het fictieve familieportret is genomen toen Angelina en Brad nog geen koppel waren en Brad nog steeds getrouwd was met Jennifer Aniston. De foto lokte toen zoveel reacties uit dat mensen ofwel partij trokken voor 'Team Aniston' of voor 'Team Jolie'. Ook enkele bekende portretten van topmodellen zoals Kate Moss en Naomi Campbell gaan onder de hamer. Newton's naakten Bovendien kan je op de veiling ook bieden op topwerken van iconische fotografen zoals Helmut Newton en Henri Cartier-Bresson, die fotoagentschap Magnum oprichtte. Zo kan je een bod doen op de beroemde foto met vrouwelijke naakten 'Sie Kommen' van Helmut Newton en op de gelatineprints van de safarireizen van Peter Beard. Verzamelaars van fotografie kunnen er alvast hun hart ophalen met al die fotografische meesterwerken uit de 20e eeuw. Er worden in totaal 108 werken geveild en de verkoop wordt geschat op zo'n 2 miljoen euro. De veiling gaat door op 15 mei bij Christie's in Londen. (AV)