Ook kunstuitgeverijen spelen graag in op de Olympische Spelen in China. Vaak kijkt de lezer dan mee door de lens van westerse fotografen, zoals in China, een fotoboek van de Franse journaliste Christina Lionnet met een eenvoudige thematische opdeling tussen Chinese mensen, plaatsen en things.

Heel anders van opzet is China, Portrait of a Country (Taschen) samengesteld door de Chinese fotojournalist en Pulitzer-winaar Liu Heung Shing. Het boek toont beelden van bijna negentig Chinese fotografen en belicht de lokale geschiedenis en cultuur van de laatste vijftig jaar. Een chronologisch overzicht plaatst de beelden in de juiste context.

Met de nieuwe titels Architecture in China en Living in China belicht Taschen ook de Chinese bouw- en wooncultuur.

Wim Denolf

China by Christina Lionnet (35 euro), Uitg. teNeues, ISBN 978 3 8327 9251 0. China, Portrait of a Country (39,99 euro), Uitg. Taschen, ISBN 978 3 8365 0569 7.

Ook kunstuitgeverijen spelen graag in op de Olympische Spelen in China. Vaak kijkt de lezer dan mee door de lens van westerse fotografen, zoals in China, een fotoboek van de Franse journaliste Christina Lionnet met een eenvoudige thematische opdeling tussen Chinese mensen, plaatsen en things. Heel anders van opzet is China, Portrait of a Country (Taschen) samengesteld door de Chinese fotojournalist en Pulitzer-winaar Liu Heung Shing. Het boek toont beelden van bijna negentig Chinese fotografen en belicht de lokale geschiedenis en cultuur van de laatste vijftig jaar. Een chronologisch overzicht plaatst de beelden in de juiste context. Met de nieuwe titels Architecture in China en Living in China belicht Taschen ook de Chinese bouw- en wooncultuur.Wim Denolf China by Christina Lionnet (35 euro), Uitg. teNeues, ISBN 978 3 8327 9251 0. China, Portrait of a Country (39,99 euro), Uitg. Taschen, ISBN 978 3 8365 0569 7.