Omdat een mens niet elk weekend op een tochtige festivalwei wil staan kleumen, begaven wij ons op zaterdagavond naar 't Groen Kwartier, alias het voormalig Militair Hospitaal in Antwerpen. Het idee achter het pop-uprestaurant annex loungegebeuren aldaar is even simpel als geniaal: een hip stedelijk publiek lokken en, wie weet, zin geven om er later te komen wonen.

Dat laatste is niet denkbeeldig: met acht hectare vormt het terrein de tweede grootste groene long van de stad en tussen de geplande lofts, eengezinswoningen en appartementen zal het park nadrukkelijk aanwezig blijven. Vandaar de naam van het project en ook de aankleding van het tijdelijke restaurant in de kapel, met muren van (kunst)gazon. Trendy contrasteert er aardig met verweerd, een paard-met-lampenkap en de 'Brazil'-vliegenier van Panamarenko zijn grappige blikvangers.

Voor het viergangenmenu tekenen de Nederlander Peter Lute en zijn team. We proefden de in specerijen gegrilde tonijn met oosters garnituur en het kaasbordje van maître fromager Van Tricht en waren dik tevreden. Bijzonder attente bediening ook. Daarna was het loom relaxen in de Donuts (ufoachtige zitmeubelen) in de schitterend verlichte tuin. Een glaasje cava en een mix van lounge en Henry Mancini op de draaitafel deden de rest: dit is een uitgelezen plek voor een romantische zomeravond. 's Zondags zijn er overdag designpicknickboxen verkrijgbaar.

Linda Asselbergs

't Groen Kwartier, tot eind oktober op de site van het Militair Hospitaal, Antwerpen. Geopend van donderdag tot en met zondag. Info: 03 289 02 89, www.tgroenkwartier.be

Omdat een mens niet elk weekend op een tochtige festivalwei wil staan kleumen, begaven wij ons op zaterdagavond naar 't Groen Kwartier, alias het voormalig Militair Hospitaal in Antwerpen. Het idee achter het pop-uprestaurant annex loungegebeuren aldaar is even simpel als geniaal: een hip stedelijk publiek lokken en, wie weet, zin geven om er later te komen wonen. Dat laatste is niet denkbeeldig: met acht hectare vormt het terrein de tweede grootste groene long van de stad en tussen de geplande lofts, eengezinswoningen en appartementen zal het park nadrukkelijk aanwezig blijven. Vandaar de naam van het project en ook de aankleding van het tijdelijke restaurant in de kapel, met muren van (kunst)gazon. Trendy contrasteert er aardig met verweerd, een paard-met-lampenkap en de 'Brazil'-vliegenier van Panamarenko zijn grappige blikvangers. Voor het viergangenmenu tekenen de Nederlander Peter Lute en zijn team. We proefden de in specerijen gegrilde tonijn met oosters garnituur en het kaasbordje van maître fromager Van Tricht en waren dik tevreden. Bijzonder attente bediening ook. Daarna was het loom relaxen in de Donuts (ufoachtige zitmeubelen) in de schitterend verlichte tuin. Een glaasje cava en een mix van lounge en Henry Mancini op de draaitafel deden de rest: dit is een uitgelezen plek voor een romantische zomeravond. 's Zondags zijn er overdag designpicknickboxen verkrijgbaar.Linda Asselbergs 't Groen Kwartier, tot eind oktober op de site van het Militair Hospitaal, Antwerpen. Geopend van donderdag tot en met zondag. Info: 03 289 02 89, www.tgroenkwartier.be