Recyclage en beweging zijn de centrale thema's in de retrospectieve van Charles Kaisin, die van start is gegaan in Grand-Hornu. De Brusselse architect verwerkt immers graag plastic zakken, oude flessen, kranten en zelfs deuren van wasmachines in zijn ontwerpen.

Naast meubels, architecturale plannen en maquettes presenteert de expo nooit eerder getoonde prototypes, onder meer van een ligstoel en Swatchhorloges, en op stapel staande projecten als een wijnbar op de Brusselse Zavel en een zitbank van wolresten. Voor de scenografie zorgt de Spaanse kunstenares Tere Recarens, met wandelpaden van losse houten planken en rekken met gevaarlijk rinkelende glazen voorwerpen.

Pieter Lantsoght

Design in motion, 20 juni tot 27 september in Grand-Hornu Images, Rue Sainte-Louise 82, 7301 Hornu. Info: 065 65 21 21. Het gelijknamige boek (39 euro) verschijnt bij Stichting Kunstboek, ISBN 978-90-5856-312-5.

Recyclage en beweging zijn de centrale thema's in de retrospectieve van Charles Kaisin, die van start is gegaan in Grand-Hornu. De Brusselse architect verwerkt immers graag plastic zakken, oude flessen, kranten en zelfs deuren van wasmachines in zijn ontwerpen. Naast meubels, architecturale plannen en maquettes presenteert de expo nooit eerder getoonde prototypes, onder meer van een ligstoel en Swatchhorloges, en op stapel staande projecten als een wijnbar op de Brusselse Zavel en een zitbank van wolresten. Voor de scenografie zorgt de Spaanse kunstenares Tere Recarens, met wandelpaden van losse houten planken en rekken met gevaarlijk rinkelende glazen voorwerpen.Pieter LantsoghtDesign in motion, 20 juni tot 27 september in Grand-Hornu Images, Rue Sainte-Louise 82, 7301 Hornu. Info: 065 65 21 21. Het gelijknamige boek (39 euro) verschijnt bij Stichting Kunstboek, ISBN 978-90-5856-312-5.