De lancering van Sex and the City -de film- was dit weekend ongemeen sterk. Het verhaal van de vier vrijgevochten, hypermodieuze vrouwen verpulverde meteen de kasrecords.

In de VS en Canada brachten de Fab Four in drie dagen 55,7 miljoen dollar in het laatje en daarmee stegen ze ruimschoots uit boven de verwachtingen van verdeler Warner Bros. Warner had gerekend op een opbrengst van 25 tot 35 miljoen dollar.

Carrie, Samantha, Miranda en Charlotte versloegen ook "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull". De held moest het afleggen tegen de vier dames omdat hij de kassa slechts voor 46 miljoen dollar deed rinkelen.

Sex and the City, gebaseerd op de gelijknamige succesvolle serie, voerde ook de lijst van drukst bezochte films aan in Groot-BrittanniÃ"en Duitsland.

Volgens Warner Bros waren vrijdagavond telkens 85 procent van de bioscoopstoelen bezet door vrouwen...

In BelgiÃ"is vanaf 4 juni te zien hoe het de dames vier jaar na het einde van de televisiereeks vergaat.

Ann Heylens/Reuters

De lancering van Sex and the City -de film- was dit weekend ongemeen sterk. Het verhaal van de vier vrijgevochten, hypermodieuze vrouwen verpulverde meteen de kasrecords. In de VS en Canada brachten de Fab Four in drie dagen 55,7 miljoen dollar in het laatje en daarmee stegen ze ruimschoots uit boven de verwachtingen van verdeler Warner Bros. Warner had gerekend op een opbrengst van 25 tot 35 miljoen dollar. Carrie, Samantha, Miranda en Charlotte versloegen ook "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull". De held moest het afleggen tegen de vier dames omdat hij de kassa slechts voor 46 miljoen dollar deed rinkelen. Sex and the City, gebaseerd op de gelijknamige succesvolle serie, voerde ook de lijst van drukst bezochte films aan in Groot-BrittanniÃ"en Duitsland. Volgens Warner Bros waren vrijdagavond telkens 85 procent van de bioscoopstoelen bezet door vrouwen... In BelgiÃ"is vanaf 4 juni te zien hoe het de dames vier jaar na het einde van de televisiereeks vergaat. Ann Heylens/Reuters