Europese modehuizen blijken erg welkom in de Verenigde Staten. Na de 'Chanel Day' op 5 mei - toen de gekende 'fifth avenue' borden plaats moesten ruimen voor de 'Avenue N°5' bordjes' - krijgt nu ook het Britse Burberry een eigen dag in de Amerikaanse modehoofdstad New York.

Burgemeester Michael Bloomberg riep 28 mei 2009 uit als officiÃ"le 'Burberry Day'. Het is een eerbetoon aan de jarenlange inzet van het Britse modehuis op het Amerikaanse grondgebied en valt op dezelfde dag waarop Burberry een nieuwe meterslange lichtreclame zou aansteken. Het immense - vijftien meter lange - Burberry teken staat op het dak van het nieuwe kantoor van het merk in Manhattan. Het gebouw werd ontworpen door Christopher Bailey - creatief directeur bij Burberry - en weerspiegelt net zoals bij het kantoor in Londen, "de Britse waarden waar Burberry voor staat".

Om de 'Burberry Day' extra glans te geven schenkt het merk op 28 mei twintig procent van de verkoop in de New Yorkse winkels aan de 'Burberry Foundation'. Die vereniging wil jonge mensen helpen bij het realiseren van hun creatieve dromen.

Ruth Vanden Berghe

Europese modehuizen blijken erg welkom in de Verenigde Staten. Na de 'Chanel Day' op 5 mei - toen de gekende 'fifth avenue' borden plaats moesten ruimen voor de 'Avenue N°5' bordjes' - krijgt nu ook het Britse Burberry een eigen dag in de Amerikaanse modehoofdstad New York.Burgemeester Michael Bloomberg riep 28 mei 2009 uit als officiÃ"le 'Burberry Day'. Het is een eerbetoon aan de jarenlange inzet van het Britse modehuis op het Amerikaanse grondgebied en valt op dezelfde dag waarop Burberry een nieuwe meterslange lichtreclame zou aansteken. Het immense - vijftien meter lange - Burberry teken staat op het dak van het nieuwe kantoor van het merk in Manhattan. Het gebouw werd ontworpen door Christopher Bailey - creatief directeur bij Burberry - en weerspiegelt net zoals bij het kantoor in Londen, "de Britse waarden waar Burberry voor staat".Om de 'Burberry Day' extra glans te geven schenkt het merk op 28 mei twintig procent van de verkoop in de New Yorkse winkels aan de 'Burberry Foundation'. Die vereniging wil jonge mensen helpen bij het realiseren van hun creatieve dromen. Ruth Vanden Berghe