Brussel heeft zijn designers, modescholen en de Dansaertstraat. Maar een nationaal en internationaal referentiecentrum ontbreekt. Daar komt binnenkort verandering in. Want het Brussels Gewest en Europa trekken 7 miljoen euro uit voor de oprichting van dergelijk centrum op de Nieuwe Graanmarkt, vlakbij de Dansaertstraat.

Modo Bruxellae en Design in Brussel zullen er samen huizen en verder Brusselse mode en design promoten. Het centrum biedt meer mogelijkheden. Zo kunnen er dan ook tentoonstellingen georganiseerd worden en stockverkopen plaatshebben.

Wanneer het centrum precies de deuren opent, is nog niet bekend.

Caroline Lallemand/Ann Heylens.

Brussel heeft zijn designers, modescholen en de Dansaertstraat. Maar een nationaal en internationaal referentiecentrum ontbreekt. Daar komt binnenkort verandering in. Want het Brussels Gewest en Europa trekken 7 miljoen euro uit voor de oprichting van dergelijk centrum op de Nieuwe Graanmarkt, vlakbij de Dansaertstraat. Modo Bruxellae en Design in Brussel zullen er samen huizen en verder Brusselse mode en design promoten. Het centrum biedt meer mogelijkheden. Zo kunnen er dan ook tentoonstellingen georganiseerd worden en stockverkopen plaatshebben. Wanneer het centrum precies de deuren opent, is nog niet bekend.Caroline Lallemand/Ann Heylens.