Van 3 tot 7 juni wordt de Brusselse Zavel het kloppende hart van de internationale antiekhandel. Niet de gewone handel, maar van de handel in niet Europese kunst. Want dan grijpt de beurs BRUNEAF plaats, de Brussels Non European Art Fair.

Het is ook geen gewone beurs in een gebouw, want Bruneaf speelt zich in de gehele buurt af. Deze beurs, die sinds '81 bestaat werkt immers volgens een speciale formule. De Brusselse handelaren in niet Westerse kunst nodigen uit heel Europa handelaren uit om in Brussel te exposeren. Overal huren deze antiquairs winkels af om hun kunst uit AziÃ", Afrika en Amerika te exposeren. Op Bruneaf vindt u dus zowel Congolese kunst als Pre-Columbiaanse oudheden. In het veilinghuis Pierre Bergé (Grote Zavel 40) loopt een door Bruneaf georganiseerde tentoonstelling van Congolese maskers uit vermaarde Belgische privé- verzamelingen."

Piet Swimberghe

Van 3 tot 7 juni wordt de Brusselse Zavel het kloppende hart van de internationale antiekhandel. Niet de gewone handel, maar van de handel in niet Europese kunst. Want dan grijpt de beurs BRUNEAF plaats, de Brussels Non European Art Fair. Het is ook geen gewone beurs in een gebouw, want Bruneaf speelt zich in de gehele buurt af. Deze beurs, die sinds '81 bestaat werkt immers volgens een speciale formule. De Brusselse handelaren in niet Westerse kunst nodigen uit heel Europa handelaren uit om in Brussel te exposeren. Overal huren deze antiquairs winkels af om hun kunst uit AziÃ", Afrika en Amerika te exposeren. Op Bruneaf vindt u dus zowel Congolese kunst als Pre-Columbiaanse oudheden. In het veilinghuis Pierre Bergé (Grote Zavel 40) loopt een door Bruneaf georganiseerde tentoonstelling van Congolese maskers uit vermaarde Belgische privé- verzamelingen."Piet Swimberghe