In de zomer van 2012 staken drie jonge ondernemers Bram, Bart en Lenny de koppen bij elkaar en zo ontstond het label 'Broke Bikes'. Ze wilden de fietswereld overdonderen met kleur én fun, iets waar ze waarlijk in slagen. Je kan via hun website en nog even via hun pop-upshop in Antwerpen je eigen fixie samenstellen met de gekste kleurencombinaties voor net geen 400 euro.

Broke Bikes
© Broke Bikes

Een fixie, een doortrapper, is een fiets met slechts 1 versnelling en enkel remmen vooraan. Het vergt dus een beetje oefening om je op deze fiets voort te bewegen, maar de fixie is al enkele jaren erg populair wereldwijd. De fietsen zijn er zowel voor mannen als vrouwen, ongeacht je lengte. De heren van Broke Bikes bieden drie verschillende modelgroottes aan, zodat je toch een goede fietshouding kunt aannemen.

Broke Bikes
© Broke Bikes

Het concept, zowel op de website als in de pop-upshop, is erg eenvoudig. Je kiest de verschillende onderdelen uit in de kleuren die je leuk vindt. Via de website wordt een pakket gemaakt, waarbij je slechts enkele items nog zelf moet assembleren. In de 'Broke Bikes Deli', hun tijdelijke winkel in Antwerpen, wordt alles voor jou geregeld. Na een koffietje of een korte wandeling om de hoek staat je nieuwe speeltje klaar. (AB)

Bestel je fiets op de website brokebik.es

of in hun pop-upshop (nog tot en met 31 maart)

The Broke Bikes Deli

Nieuwe Gaanderij

Huidevettersstraat 40

2000 Antwerpen

In de zomer van 2012 staken drie jonge ondernemers Bram, Bart en Lenny de koppen bij elkaar en zo ontstond het label 'Broke Bikes'. Ze wilden de fietswereld overdonderen met kleur én fun, iets waar ze waarlijk in slagen. Je kan via hun website en nog even via hun pop-upshop in Antwerpen je eigen fixie samenstellen met de gekste kleurencombinaties voor net geen 400 euro.Een fixie, een doortrapper, is een fiets met slechts 1 versnelling en enkel remmen vooraan. Het vergt dus een beetje oefening om je op deze fiets voort te bewegen, maar de fixie is al enkele jaren erg populair wereldwijd. De fietsen zijn er zowel voor mannen als vrouwen, ongeacht je lengte. De heren van Broke Bikes bieden drie verschillende modelgroottes aan, zodat je toch een goede fietshouding kunt aannemen.Het concept, zowel op de website als in de pop-upshop, is erg eenvoudig. Je kiest de verschillende onderdelen uit in de kleuren die je leuk vindt. Via de website wordt een pakket gemaakt, waarbij je slechts enkele items nog zelf moet assembleren. In de 'Broke Bikes Deli', hun tijdelijke winkel in Antwerpen, wordt alles voor jou geregeld. Na een koffietje of een korte wandeling om de hoek staat je nieuwe speeltje klaar. (AB)