WEP lanceerde de campagne #NoSizeFitsAll. 'Ontwerpers maken sample sizes die zo klein zijn dat modellen, die al slank zijn, zich moeten uithongeren om erin te passen,' vertelt WEP-leidster Sophie Walker aan BBC. Ze hopen dat de wet rond modellen wordt aangepast en het cijfer van Britse vrouwen met een eetstoornis naar beneden gaat. Er wordt immers geschat dat ongeveer 1.6 miljoen Britse vrouwen lijden aan een eetstoornis.

Tijd voor actie

'De tijd voor de zachtaardige aanpak is voorbij', klinkt het. 'Er wordt al jaren gepraat over dit thema, maar er moet actie ondernomen worden.' Modellen Rosie Nelson en Jada Sezer steunen de campagne, die het gebruik van te kleine sample sizes en te magere modellen wil aanpakken. De modellen hebben aan den lijve kunnen ondervinden hoe modellenagentschappen en bookers druk uitoefenden om af te vallen tot een ongezond gewicht. 'Ze bezorgen je een job, dus je denkt dat wat zij zeggen de waarheid is en dat je je moet aanpassen', klinkt het.

Eisen

WEP roept op om minstens twee verschillende sample sizes aan te bieden, waardoor er op een show alvast modellen met verschillende maten aan bod kunnen komen. Ook willen ze de wet rond modellenwerk veranderen. Die wet zou eisen dat modellen met een BMI dat lager is dan 18.5 een doktersattest hebben dat bewijst dat ze gezond zijn. Op die manier willen ze modellen niet uitsluiten puur op basis van hun BMI, want dat is soms nietszeggend, maar wel aan de alarmbel trekken wanneer een model medisch ongezond is.

In Spanje, Italië, Frankrijk en Israël zijn gelijkaardige wetten al van kracht. 'Het is beschamend dat wij in Groot-Brittannië achterlopen', aldus Walker. WEP vraagt ook aan Britse modemagazines om per uitgave minstens een plus-size model te gebruiken en zo de schoonheidsstandaard te diversifiëren. Als laatste punt haalt de partij aan dat body image een verplicht onderdeel zou moeten worden van educatie op school, in het kader van lessen over gezondheid en sociale normen.

Lees ook: Binnenkort in België ook ban op te magere modellen?

(LP)

WEP lanceerde de campagne #NoSizeFitsAll. 'Ontwerpers maken sample sizes die zo klein zijn dat modellen, die al slank zijn, zich moeten uithongeren om erin te passen,' vertelt WEP-leidster Sophie Walker aan BBC. Ze hopen dat de wet rond modellen wordt aangepast en het cijfer van Britse vrouwen met een eetstoornis naar beneden gaat. Er wordt immers geschat dat ongeveer 1.6 miljoen Britse vrouwen lijden aan een eetstoornis. Tijd voor actie 'De tijd voor de zachtaardige aanpak is voorbij', klinkt het. 'Er wordt al jaren gepraat over dit thema, maar er moet actie ondernomen worden.' Modellen Rosie Nelson en Jada Sezer steunen de campagne, die het gebruik van te kleine sample sizes en te magere modellen wil aanpakken. De modellen hebben aan den lijve kunnen ondervinden hoe modellenagentschappen en bookers druk uitoefenden om af te vallen tot een ongezond gewicht. 'Ze bezorgen je een job, dus je denkt dat wat zij zeggen de waarheid is en dat je je moet aanpassen', klinkt het. Eisen WEP roept op om minstens twee verschillende sample sizes aan te bieden, waardoor er op een show alvast modellen met verschillende maten aan bod kunnen komen. Ook willen ze de wet rond modellenwerk veranderen. Die wet zou eisen dat modellen met een BMI dat lager is dan 18.5 een doktersattest hebben dat bewijst dat ze gezond zijn. Op die manier willen ze modellen niet uitsluiten puur op basis van hun BMI, want dat is soms nietszeggend, maar wel aan de alarmbel trekken wanneer een model medisch ongezond is. In Spanje, Italië, Frankrijk en Israël zijn gelijkaardige wetten al van kracht. 'Het is beschamend dat wij in Groot-Brittannië achterlopen', aldus Walker. WEP vraagt ook aan Britse modemagazines om per uitgave minstens een plus-size model te gebruiken en zo de schoonheidsstandaard te diversifiëren. Als laatste punt haalt de partij aan dat body image een verplicht onderdeel zou moeten worden van educatie op school, in het kader van lessen over gezondheid en sociale normen. Lees ook: Binnenkort in België ook ban op te magere modellen?(LP)