De Britse Vogue ondertekent een nieuwe gedragscode die de arbeidsomstandigheden van modellen gaat verbeteren. Dat meldt de Britse Vogue zelf.

Heel wat kritische ogen bekijken de modetijdschriften om er voor te zorgen dat er geen minderjarige modellen of graatmagere modellen op de cover staan. Na het Health Initiative, een pact dat alle Vogue tijdschriften samen aangingen in mei 2012 om een gezonder lichaamsbeeld in de mode-industrie aan te moedigen, gaat de Britse Vogue een stapje verder.

De Britse Vogue heeft het voortouw genomen in het ondertekenen van een 10-punten gedragscode van Equity. Deze Britse vakbond is een pionier in de internationale modellenindustrie en zet zich steevast in voor de gezondheid en het welzijn van modellen.

10-punten gedragscode
De gedragscode heeft als doel om de arbeidsomstandigheden van modellen resoluut te verbeteren. Modellen van de Britse Vogue krijgen nu garanties voor het aantal arbeidsuren, moeten ouder zijn dan 16 jaar, regelmatig recht op lunchpauzes, vervoer, aangename temperaturen in de kleedkamers, het hebben van kleedkamers, snelle betaling en er mogen enkel naaktfoto's worden genomen als de modellen hiervoor hun toestemming geven.

Modellenrechten
Equity hoopt dat de rest van de modewereld Vogue 's voorbeeld zal volgen. Dunja Knezevic, een werkend model en huidig voorzitter van de Equity commissie vertelt in de Britse Vogue: "Het ondertekenen van de gedragscode van Equity toont hoe de Britse Vogue zich wil toewijden aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden van modellen. We hopen dat andere tijdschriften, uitgeverijen, retailers en ontwerpen binnenkort ook het belang van de bescherming van modellen zullen begrijpen."

We zijn verheugd dat de Britse Vogue meegaat in dit initiatief maar we wachten nog wat af. Het Health Initiative van vorig jaar bleek moeilijk te handhaven en werd dan ook verbroken. (YM)

De Britse Vogue ondertekent een nieuwe gedragscode die de arbeidsomstandigheden van modellen gaat verbeteren. Dat meldt de Britse Vogue zelf. Heel wat kritische ogen bekijken de modetijdschriften om er voor te zorgen dat er geen minderjarige modellen of graatmagere modellen op de cover staan. Na het Health Initiative, een pact dat alle Vogue tijdschriften samen aangingen in mei 2012 om een gezonder lichaamsbeeld in de mode-industrie aan te moedigen, gaat de Britse Vogue een stapje verder. De Britse Vogue heeft het voortouw genomen in het ondertekenen van een 10-punten gedragscode van Equity. Deze Britse vakbond is een pionier in de internationale modellenindustrie en zet zich steevast in voor de gezondheid en het welzijn van modellen.10-punten gedragscode De gedragscode heeft als doel om de arbeidsomstandigheden van modellen resoluut te verbeteren. Modellen van de Britse Vogue krijgen nu garanties voor het aantal arbeidsuren, moeten ouder zijn dan 16 jaar, regelmatig recht op lunchpauzes, vervoer, aangename temperaturen in de kleedkamers, het hebben van kleedkamers, snelle betaling en er mogen enkel naaktfoto's worden genomen als de modellen hiervoor hun toestemming geven. Modellenrechten Equity hoopt dat de rest van de modewereld Vogue 's voorbeeld zal volgen. Dunja Knezevic, een werkend model en huidig voorzitter van de Equity commissie vertelt in de Britse Vogue: "Het ondertekenen van de gedragscode van Equity toont hoe de Britse Vogue zich wil toewijden aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden van modellen. We hopen dat andere tijdschriften, uitgeverijen, retailers en ontwerpen binnenkort ook het belang van de bescherming van modellen zullen begrijpen." We zijn verheugd dat de Britse Vogue meegaat in dit initiatief maar we wachten nog wat af. Het Health Initiative van vorig jaar bleek moeilijk te handhaven en werd dan ook verbroken. (YM)