Dat de barok in de lift zit weet ook de Brusselse kunstenares Isabelle de Borchgrave die dit najaar niemand minder dan Thierry Bosquet in haar atelier uitnodigt voor een bijzonder kleurrijke tentoonstelling. Isabelle de Borchgrave hoeft niet echt een introductie. Als kunstenaar geniet ze van een internationale reputatie door haar papieren creaties die zowel in Versailles als in het Fortunymuseum in Venetië werden geëxposeerd. Haar prachtige papieren modecreaties worden wereldwijd gewaardeerd. Een van de kunstenaars die haar sinds vele jaren inspireert is Brusselaar Thierry Bosquet. Ze delen niet alleen een vriendschap van 40 jaar, maar ook een passie voor papier.

Thierry Bosquet verwierf naam en faam met het ontwerpen van theaterdecors en -kostuums, onder meer voor Béjart. De Borchgrave en Bosquet stelden trouwens al eerder samen ten toon in het kasteel van Versailles. Thierry bouwt ook papieren miniatuurtheaters in een barokke stijl. Ook hij houdt van kleur en licht, vandaar de tentoonstellingstitel "Lumières et Couleurs".

Isabelle de Borchgrave vroeg Bosquet een reeks spiegels te ontwerpen. Zelf presenteert ze een serie prachtige papieren kroonluchters. Deze schitterende expo vol kleur en licht begint op 15 november en loopt tot 21 december, dagelijks te bezichtigen in het mooie atelier van Isabelle de Borchgrave, Vleurgatsesteenweg 73a te 1050 Brussel. Info: www.isabelledeborchgrave.com.

Piet Swimberghe

Dat de barok in de lift zit weet ook de Brusselse kunstenares Isabelle de Borchgrave die dit najaar niemand minder dan Thierry Bosquet in haar atelier uitnodigt voor een bijzonder kleurrijke tentoonstelling. Isabelle de Borchgrave hoeft niet echt een introductie. Als kunstenaar geniet ze van een internationale reputatie door haar papieren creaties die zowel in Versailles als in het Fortunymuseum in Venetië werden geëxposeerd. Haar prachtige papieren modecreaties worden wereldwijd gewaardeerd. Een van de kunstenaars die haar sinds vele jaren inspireert is Brusselaar Thierry Bosquet. Ze delen niet alleen een vriendschap van 40 jaar, maar ook een passie voor papier. Thierry Bosquet verwierf naam en faam met het ontwerpen van theaterdecors en -kostuums, onder meer voor Béjart. De Borchgrave en Bosquet stelden trouwens al eerder samen ten toon in het kasteel van Versailles. Thierry bouwt ook papieren miniatuurtheaters in een barokke stijl. Ook hij houdt van kleur en licht, vandaar de tentoonstellingstitel "Lumières et Couleurs". Isabelle de Borchgrave vroeg Bosquet een reeks spiegels te ontwerpen. Zelf presenteert ze een serie prachtige papieren kroonluchters. Deze schitterende expo vol kleur en licht begint op 15 november en loopt tot 21 december, dagelijks te bezichtigen in het mooie atelier van Isabelle de Borchgrave, Vleurgatsesteenweg 73a te 1050 Brussel. Info: www.isabelledeborchgrave.com. Piet Swimberghe