Slowfood, de vergroening van de stad en de terugkeer van het boerenservies en de bedstee: uit dat alles leidt het Designhuis in Eindhoven af dat het plattelandsleven onze steden verovert. Milieuproblemen en de economische crisis dragen er immers toe bij dat gestreste stedelingen hun jachtige bestaan in vraag stellen, terwijl visionaire vormgevers en architecten een alternatief stadsleven alvast denkbaar maken.

De tentoonstelling Boer zoekt stijl illustreert de ecologische en romantische beweging met voorbeelden uit diverse sectoren, en zorgt meteen voor aangepaste souvenirs: op vrijdag vindt een biomarkt plaats bij het museum, terwijl het museumcafé biologische regionale producten serveert.

Wim Denolf.

Slowfood, de vergroening van de stad en de terugkeer van het boerenservies en de bedstee: uit dat alles leidt het Designhuis in Eindhoven af dat het plattelandsleven onze steden verovert. Milieuproblemen en de economische crisis dragen er immers toe bij dat gestreste stedelingen hun jachtige bestaan in vraag stellen, terwijl visionaire vormgevers en architecten een alternatief stadsleven alvast denkbaar maken. De tentoonstelling Boer zoekt stijl illustreert de ecologische en romantische beweging met voorbeelden uit diverse sectoren, en zorgt meteen voor aangepaste souvenirs: op vrijdag vindt een biomarkt plaats bij het museum, terwijl het museumcafé biologische regionale producten serveert.Wim Denolf.