1. Omdat het maandag is.

2. Omdat de weg nog steeds gehuld is in drassige sneeuw die uw humeur, uw suède laarsjes en in het slechtste geval ook enkele gewrichten om zeep helpt.

3. Omdat u straks zal kijken naar een speech van een van de machtigste mensen van deze planeet en u zal beseffen dat de kans gering is dat u ooit iets zal doen dat even belangrijk, even groots, even nuttig of even veelbesproken is. (Een optreden van Beyoncé dat het geheel opluistert is een mooie graadmeter.)

4. Omdat uw eerste goede voornemens al in gruzelementen op de grond liggen. Moest u dat vergeten zijn hebben wij u er hierbij ook nog eens aan doen herinneren.

5. Omdat u zo genoeg heeft van de copieuze feestdissen dat zelfs een chocoladetruffel of een glaasje troostwijn u niet beter kunnen doen voelen.

6. Omdat het ernaar uitziet dat Matti Schoenaerts België wel eens zou kunnen inruilen voor Hollywood en uw mogelijkheden om hem tegen het bevallige lijf te lopen op het Antwerpse Zuid slinken.

7. Omdat u vanavond weer in de file zal staan/zal vloeken op een trein met vertraging/drie keer tegen de grond zal smakken met de fiets.

8. Omdat u uw wintervet nog niet bent kwijtgespeeld maar al wel geconfronteerd wordt met de ieniemienie kleding van de zomercollecties.

9. Omdat u nog maar net een hypotheek op uw huis, uw kat en uw echtgenote heeft genomen om een iPhone5 te kopen en de iPhone 5S al in juni in de winkels zal liggen. Bovendien declameren trendwatchers dat iPhones in 2013 helemaal passé zullen zijn en u eigenlijk een Samsung Galaxy had moeten kopen.

10. Omdat de periode tussen de feestdagen en Valentijn volgens UberFacts gekend staat als break-up time. Weet dat terwijl u met ongewassen haar al snotterend boven uw ton Häagen-Dazs hangt u ongetwijfeld zult geconfronteerd worden met Taylor Swift die stralend en blakend van zelfvertrouwen munt slaat uit haar gebroken hart.

1. Omdat het maandag is. 2. Omdat de weg nog steeds gehuld is in drassige sneeuw die uw humeur, uw suède laarsjes en in het slechtste geval ook enkele gewrichten om zeep helpt. 3. Omdat u straks zal kijken naar een speech van een van de machtigste mensen van deze planeet en u zal beseffen dat de kans gering is dat u ooit iets zal doen dat even belangrijk, even groots, even nuttig of even veelbesproken is. (Een optreden van Beyoncé dat het geheel opluistert is een mooie graadmeter.) 4. Omdat uw eerste goede voornemens al in gruzelementen op de grond liggen. Moest u dat vergeten zijn hebben wij u er hierbij ook nog eens aan doen herinneren. 5. Omdat u zo genoeg heeft van de copieuze feestdissen dat zelfs een chocoladetruffel of een glaasje troostwijn u niet beter kunnen doen voelen. 6. Omdat het ernaar uitziet dat Matti Schoenaerts België wel eens zou kunnen inruilen voor Hollywood en uw mogelijkheden om hem tegen het bevallige lijf te lopen op het Antwerpse Zuid slinken. 7. Omdat u vanavond weer in de file zal staan/zal vloeken op een trein met vertraging/drie keer tegen de grond zal smakken met de fiets. 8. Omdat u uw wintervet nog niet bent kwijtgespeeld maar al wel geconfronteerd wordt met de ieniemienie kleding van de zomercollecties. 9. Omdat u nog maar net een hypotheek op uw huis, uw kat en uw echtgenote heeft genomen om een iPhone5 te kopen en de iPhone 5S al in juni in de winkels zal liggen. Bovendien declameren trendwatchers dat iPhones in 2013 helemaal passé zullen zijn en u eigenlijk een Samsung Galaxy had moeten kopen. 10. Omdat de periode tussen de feestdagen en Valentijn volgens UberFacts gekend staat als break-up time. Weet dat terwijl u met ongewassen haar al snotterend boven uw ton Häagen-Dazs hangt u ongetwijfeld zult geconfronteerd worden met Taylor Swift die stralend en blakend van zelfvertrouwen munt slaat uit haar gebroken hart.