Paul Smith ontvangt al jaren de gekste voorwerpen met de post. Een voetbal, een stoel, een surfplank en tientallen andere objecten waarvan de afzender anoniem blijft. Een verpakking ontbreekt, zowel het adres als de postzegels kleven telkens op het voorwerp zelf.

De eerste zendingen arriveerden rond 1995 en werden verstuurd uit de Verenigde Staten. Ook meerdere afzenders zijn niet uitgesloten, zeker nadat een tentoonstelling in Korea vorig jaar al ruchtbaarheid gaf aan de vreemde collectie.

Op Europese bodem bewaarde de Britse ontwerper de primeur voor zijn winkel in Antwerpen. Die stalt de "stamped objects" uit tot 11 november.

"Vele voorwerpen lijken me kunstzinniger dan de zogenaamde kunst die wereldwijd aanbeden wordt. Het spel fascineert en intrigeert me, maar ik wil eigenlijk niet weten wie de afzender is", aldus de ontwerper.

Wim Denolf

Paul Smith, Kelderstraat 2-3, 2000 Antwerpen. Info: 03 221 51 11.

Paul Smith ontvangt al jaren de gekste voorwerpen met de post. Een voetbal, een stoel, een surfplank en tientallen andere objecten waarvan de afzender anoniem blijft. Een verpakking ontbreekt, zowel het adres als de postzegels kleven telkens op het voorwerp zelf. De eerste zendingen arriveerden rond 1995 en werden verstuurd uit de Verenigde Staten. Ook meerdere afzenders zijn niet uitgesloten, zeker nadat een tentoonstelling in Korea vorig jaar al ruchtbaarheid gaf aan de vreemde collectie. Op Europese bodem bewaarde de Britse ontwerper de primeur voor zijn winkel in Antwerpen. Die stalt de "stamped objects" uit tot 11 november. "Vele voorwerpen lijken me kunstzinniger dan de zogenaamde kunst die wereldwijd aanbeden wordt. Het spel fascineert en intrigeert me, maar ik wil eigenlijk niet weten wie de afzender is", aldus de ontwerper. Wim Denolf