Om aandacht te vragen voor proper water, roepen de organisatoren op om toch te springen maar dan thuis in een (voet)bad of plas in de buurt. 'De sprong is bedoeld als signaal voor betere waterkwaliteit', zegt GoodPlanet Belgium, coördinator van Big Jump in ons land. 'Immers, het verlangen naar lokale natuur -groene oevers, kanotochten, plonzen in zwemvijvers- is tijdens de lockdown enorm gegroeid, maar de ecologische toestand in de rivieren blijft zorgwekkend.'

GoodPlanet zal de filmpjes van de deelnemers samenbrengen tot één grote video op Facebook. Verschillende partners zoals de Bond Beter Leefmilieu, Yaku, Gents Milieufront, Zero Plastic Rivers, Natagora, Join for Water, Inter-Environnement Wallonie en Natuurpunt scharen zich achter het initiatief. Tegelijk vragen de organisatoren om in tijden van waterschaarste niet speciaal een zwembad te vullen, maar om creatief om te springen met beschikbaar water.

Bij The Big Jump wagen jaarlijks duizenden burgers over heel Europa de sprong voor proper water. Vorig jaar sprongen meer dan 1.500 Belgen in hun lokale rivier, meer of zwemvijver om aandacht te vragen voor proper water.

Om aandacht te vragen voor proper water, roepen de organisatoren op om toch te springen maar dan thuis in een (voet)bad of plas in de buurt. 'De sprong is bedoeld als signaal voor betere waterkwaliteit', zegt GoodPlanet Belgium, coördinator van Big Jump in ons land. 'Immers, het verlangen naar lokale natuur -groene oevers, kanotochten, plonzen in zwemvijvers- is tijdens de lockdown enorm gegroeid, maar de ecologische toestand in de rivieren blijft zorgwekkend.' GoodPlanet zal de filmpjes van de deelnemers samenbrengen tot één grote video op Facebook. Verschillende partners zoals de Bond Beter Leefmilieu, Yaku, Gents Milieufront, Zero Plastic Rivers, Natagora, Join for Water, Inter-Environnement Wallonie en Natuurpunt scharen zich achter het initiatief. Tegelijk vragen de organisatoren om in tijden van waterschaarste niet speciaal een zwembad te vullen, maar om creatief om te springen met beschikbaar water. Bij The Big Jump wagen jaarlijks duizenden burgers over heel Europa de sprong voor proper water. Vorig jaar sprongen meer dan 1.500 Belgen in hun lokale rivier, meer of zwemvijver om aandacht te vragen voor proper water.