Een dikke maand geleden kregen honderdduizenden bedienden ecocheques in de bus, waarmee ze milieuvriendelijke producten en diensten kunnen kopen.

Jos Trippaers, lid van het directiecomité bij dienstverlener Sodexo, die de cheques mee verdeelt, neemt al een zekere tendens waar van de populairste producten: "Vooral spaar- en ledlampen, herlaadbare batterijen, planten, detergenten, gerecycleerd papier en fietsaccessoires doen het goed."

Het doel van de cheques was om in de barre economische tijden de koopkracht te verhogen, en dit op een milieubewuste manier. Diverse sectoren sprongen al mee op de kar, waardoor hun werknemers in 2009 recht hadden op ecocheques ter waarde van 125 euro. Dit jaar stijgt het bedrag tot 250 euro.

Vincent Fobelets

Waaraan hebt u uw ecocheques uitgegeven? Word fan van Knack Weekend.be op Facebook en laat het ons weten!

Een dikke maand geleden kregen honderdduizenden bedienden ecocheques in de bus, waarmee ze milieuvriendelijke producten en diensten kunnen kopen.Jos Trippaers, lid van het directiecomité bij dienstverlener Sodexo, die de cheques mee verdeelt, neemt al een zekere tendens waar van de populairste producten: "Vooral spaar- en ledlampen, herlaadbare batterijen, planten, detergenten, gerecycleerd papier en fietsaccessoires doen het goed." Het doel van de cheques was om in de barre economische tijden de koopkracht te verhogen, en dit op een milieubewuste manier. Diverse sectoren sprongen al mee op de kar, waardoor hun werknemers in 2009 recht hadden op ecocheques ter waarde van 125 euro. Dit jaar stijgt het bedrag tot 250 euro. Vincent FobeletsWaaraan hebt u uw ecocheques uitgegeven? Word fan van Knack Weekend.be op Facebook en laat het ons weten!