In de Antwerpse galerie van Ingrid Deuss loopt vanaf vandaag "12.30/13.00 - Lunchboxes", samengesteld met beelden waarvoor Brusselaar Kris Van Beek twee jaar lang eetlokalen op werkplekken afschuimde: van kantines van carrosseriebedrijven en bouwfirma's tot schoolrestaurants.

Van Beek vroeg de aanwezigen om tijdelijk hun brooddoos aan hem af te staan. Waarna hij de verzamelde kleinoden en hun al dan niet zichtbare inhoud fotografeerde tegen een witte achtergrond.

Met het resultaat wil Verbeek de aandacht van het lunchritueel zelf verleggen naar de ongeschreven wetten van brooddozen en de sociale context die ze verhullen. "Dit zijn niet zomaar foto's van om het even welk voorwerp, maar portretten van arbeiders, schoolkinderen en dokwerkers", aldus het persbericht."

Wim Denolf

12.30/13.00 - Lunchboxes, tot 29 oktober 2011 in de galerie van Ingrid Deuss, Provinciestraat 11, 2018 Antwerpen.

In de Antwerpse galerie van Ingrid Deuss loopt vanaf vandaag "12.30/13.00 - Lunchboxes", samengesteld met beelden waarvoor Brusselaar Kris Van Beek twee jaar lang eetlokalen op werkplekken afschuimde: van kantines van carrosseriebedrijven en bouwfirma's tot schoolrestaurants. Van Beek vroeg de aanwezigen om tijdelijk hun brooddoos aan hem af te staan. Waarna hij de verzamelde kleinoden en hun al dan niet zichtbare inhoud fotografeerde tegen een witte achtergrond. Met het resultaat wil Verbeek de aandacht van het lunchritueel zelf verleggen naar de ongeschreven wetten van brooddozen en de sociale context die ze verhullen. "Dit zijn niet zomaar foto's van om het even welk voorwerp, maar portretten van arbeiders, schoolkinderen en dokwerkers", aldus het persbericht." Wim Denolf 12.30/13.00 - Lunchboxes, tot 29 oktober 2011 in de galerie van Ingrid Deuss, Provinciestraat 11, 2018 Antwerpen.