Dat blijkt althans uit de resultaten van een uitgebreid Europees onderzoek van GoEuro, de vergelijkingswebsite voor reizen met het vliegtuig, de trein en de bus. Belgen blijken zelfs het minst romantisch van alle Europeanen.

GoEuro onderzicht in verband met Valentijnsdag hoe het zit met het datinggedrag van de Europeanen. In samenwerking met datingsite Lovoo ondervroeg het daarom meer dan 65.000 mensen in 9 landen.

En daaruit blijkt in de eerste plaats dat Belgen eerder koele lovers zijn. Ze blijven dan ook heel nuchter bij een eerste date. Liefst zonder al te veel clichés. Zo zeggen onze landgenoten het bijvoorbeeld liever zonder bloemen. Van alle Europeanen vindt de Belg het veruit het minst belangrijk (6% bij de mannen én bij de vrouwen) dat de man een ruikertje bij zich heeft op een eerste afspraakje.

De deur openhouden, waarom?

"Je ziet er goed uit!" Who cares? Belgische vrouwen hechten blijkbaar weinig belang aan complimentjes. Amper één op vier onder hen verwacht een lief woordje op een eerste date. En ook hoffelijkheid staat niet meteen op het verlanglijstje. Slechts 16% van de Belgische mannen vindt het belangrijk de deur voor zijn date open te houden (tegenover 20% van de vrouwen).

Amper één op tien van de vrouwen verwacht bovendien dat de man de rekening betaalt na dat eerste etentje met z'n tweetjes. En het einde van die eerste date is al helemaal een anticlimax, want zowel voor Belgische mannen (18%) als voor vrouwen (11%) hoeft het niet per se te eindigen met een kus.

Britten zijn helemaal geen koele kikkers

Maar hoe lieflijk gaat het eraan toe in de rest van Europa? Britten zijn duidelijk de meest romantische Europese zielen. Mannen over de plas vinden het vooral belangrijk om bij een eerste afspraakje een boeket bloemen mee te nemen (21%) en om hun date te trakteren op restaurant (58%). En ze verwachten stiekem ook een kus bij het afscheid (38% van de mannen en 30% van de vrouwen). Net als de Spaanse tortelduifjes, trouwens. Franse dames vinden het dan weer belangrijk (61%) dat ze tijdens een eerste date complimentjes krijgen. En ze betalen ook graag hun eigen rekening op restaurant.

Dat blijkt althans uit de resultaten van een uitgebreid Europees onderzoek van GoEuro, de vergelijkingswebsite voor reizen met het vliegtuig, de trein en de bus. Belgen blijken zelfs het minst romantisch van alle Europeanen. GoEuro onderzicht in verband met Valentijnsdag hoe het zit met het datinggedrag van de Europeanen. In samenwerking met datingsite Lovoo ondervroeg het daarom meer dan 65.000 mensen in 9 landen. En daaruit blijkt in de eerste plaats dat Belgen eerder koele lovers zijn. Ze blijven dan ook heel nuchter bij een eerste date. Liefst zonder al te veel clichés. Zo zeggen onze landgenoten het bijvoorbeeld liever zonder bloemen. Van alle Europeanen vindt de Belg het veruit het minst belangrijk (6% bij de mannen én bij de vrouwen) dat de man een ruikertje bij zich heeft op een eerste afspraakje. De deur openhouden, waarom?"Je ziet er goed uit!" Who cares? Belgische vrouwen hechten blijkbaar weinig belang aan complimentjes. Amper één op vier onder hen verwacht een lief woordje op een eerste date. En ook hoffelijkheid staat niet meteen op het verlanglijstje. Slechts 16% van de Belgische mannen vindt het belangrijk de deur voor zijn date open te houden (tegenover 20% van de vrouwen). Amper één op tien van de vrouwen verwacht bovendien dat de man de rekening betaalt na dat eerste etentje met z'n tweetjes. En het einde van die eerste date is al helemaal een anticlimax, want zowel voor Belgische mannen (18%) als voor vrouwen (11%) hoeft het niet per se te eindigen met een kus. Britten zijn helemaal geen koele kikkers Maar hoe lieflijk gaat het eraan toe in de rest van Europa? Britten zijn duidelijk de meest romantische Europese zielen. Mannen over de plas vinden het vooral belangrijk om bij een eerste afspraakje een boeket bloemen mee te nemen (21%) en om hun date te trakteren op restaurant (58%). En ze verwachten stiekem ook een kus bij het afscheid (38% van de mannen en 30% van de vrouwen). Net als de Spaanse tortelduifjes, trouwens. Franse dames vinden het dan weer belangrijk (61%) dat ze tijdens een eerste date complimentjes krijgen. En ze betalen ook graag hun eigen rekening op restaurant.