Belgen zijn best stout in bed. Dat is de eerste opvallende conclusie uit de enquête van Twoo.com. Zo beweren meer dan twee Belgen op drie dat ze seksspeeltjes wel leuk vinden. En nog eens zoveel landgenoten kunnen ook zonder verpinken zeggen waarvoor de term 'BDSM' staat. Bovendien houden ze graag een souvenir over aan hun vrijpartijtjes, want bijna 4 op 10 ondervraagde Belgen willen hun bedavonturen wel eens filmen (of hebben dat al gedaan).

Kortom, Belgen zijn open-minded in de slaapkamer. Maar liefst 92,3% van hen zegt ook zelf seksueel open-minded te zijn. Daarmee laten we alle ondervraagde buurlanden (Nederland, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië) resoluut achter ons.

Bondage en fetisj

Ook Duitsland is wel te vinden voor een avontuurtje. Daar staan ze niet alleen het talrijkst te trappelen om hun sekscapades te filmen (57,6%), maar hebben ze ook de grootste (geheime) wens (45,2%) om eens aan bondage te doen. En net als de Fransen, zeggen meer dan zeven op tien Duitsers dat ze open staan voor een vleugje fetisjisme.

Nederlanders zijn dan weer het gekst van sex toys: met 68,5% doen onze noorderburen het zelfs net iets beter dan de Belgen. En de Britten? Die geraken best wel opgewonden (16,7%) bij het idee van een harde klap in hun gezicht tijdens de seks...

Belgen zijn best stout in bed. Dat is de eerste opvallende conclusie uit de enquête van Twoo.com. Zo beweren meer dan twee Belgen op drie dat ze seksspeeltjes wel leuk vinden. En nog eens zoveel landgenoten kunnen ook zonder verpinken zeggen waarvoor de term 'BDSM' staat. Bovendien houden ze graag een souvenir over aan hun vrijpartijtjes, want bijna 4 op 10 ondervraagde Belgen willen hun bedavonturen wel eens filmen (of hebben dat al gedaan). Kortom, Belgen zijn open-minded in de slaapkamer. Maar liefst 92,3% van hen zegt ook zelf seksueel open-minded te zijn. Daarmee laten we alle ondervraagde buurlanden (Nederland, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië) resoluut achter ons.Bondage en fetisj Ook Duitsland is wel te vinden voor een avontuurtje. Daar staan ze niet alleen het talrijkst te trappelen om hun sekscapades te filmen (57,6%), maar hebben ze ook de grootste (geheime) wens (45,2%) om eens aan bondage te doen. En net als de Fransen, zeggen meer dan zeven op tien Duitsers dat ze open staan voor een vleugje fetisjisme. Nederlanders zijn dan weer het gekst van sex toys: met 68,5% doen onze noorderburen het zelfs net iets beter dan de Belgen. En de Britten? Die geraken best wel opgewonden (16,7%) bij het idee van een harde klap in hun gezicht tijdens de seks...