Uit een onderzoek van Profacts in opdracht van Paper Chain Forumblijkt dat 3 op de 4 Belgen nog steeds een traditionele wenskaart verkiezen boven wensen via social media of sms.

Ondanks dat veel Belgen hun gelukwensen krijgen via e-mail (58%) of sms (77%), verkiezen de meesten nog steeds persoonlijke wensen of via een traditionele kaart. Vooral het persoonlijke en traditionele karakter, de emotionele waarde en de toon- en houdbaarheid zijn de sterke troeven van de klassieke wenskaart. Ook zitten de gepersonaliseerde kaarten met een familiefoto of een collage sterk in de lift.

Hoewel de traditionele kerstkaart een voorkeur krijgt, worden ook de voordelen van nieuwe media erkend. Wensen via sms en mail zijn namelijk sneller en makkelijker, klinkt het. "Dankzij de moderne technologie kunnen de voordelen van de traditionele kerstkaart met de emotionele impact ervan perfect gecombineerd worden met het comfort en de snelheid van digitale verzending", aldus Sébastien Houzé, directeur van Paper Chain Forum. (RDM)

Uit een onderzoek van Profacts in opdracht van Paper Chain Forumblijkt dat 3 op de 4 Belgen nog steeds een traditionele wenskaart verkiezen boven wensen via social media of sms. Ondanks dat veel Belgen hun gelukwensen krijgen via e-mail (58%) of sms (77%), verkiezen de meesten nog steeds persoonlijke wensen of via een traditionele kaart. Vooral het persoonlijke en traditionele karakter, de emotionele waarde en de toon- en houdbaarheid zijn de sterke troeven van de klassieke wenskaart. Ook zitten de gepersonaliseerde kaarten met een familiefoto of een collage sterk in de lift. Hoewel de traditionele kerstkaart een voorkeur krijgt, worden ook de voordelen van nieuwe media erkend. Wensen via sms en mail zijn namelijk sneller en makkelijker, klinkt het. "Dankzij de moderne technologie kunnen de voordelen van de traditionele kerstkaart met de emotionele impact ervan perfect gecombineerd worden met het comfort en de snelheid van digitale verzending", aldus Sébastien Houzé, directeur van Paper Chain Forum. (RDM)