In de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis loopt vanaf 3 oktober een tentoonstelling over de garderobe van prinses Marie-José.

Prinses Marie-José was de dochter van koning Albert I en koningin Elisabeth. Ze was getrouwd met de Italiaanse kroonprins Umberto die haar een prestigieuze garderobe schonk. Vanaf 3 oktober kan je nu ook exclusief meegenieten van die garderobe.

Naast de tentoonstelling is er ook een boek gelanceerd dat de glamourwereld van toen weer tot leven wekt. Het boek bevat onuitgegeven foto's en archiefdocumenten die een uniek inzicht geven in het turbulente leven van de prinses die op veertigjarige leeftijd tot ballingschap werd gedwongen.

Boek: Prinses Marie-Kosé, Tussen België en Italië, € 24,99.

Tentoonstelling: Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis (Jubelpark, Brussel). Vanaf woensdag 3 oktober 2012 t.e.m. zondag 3 maart 2013.

In de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis loopt vanaf 3 oktober een tentoonstelling over de garderobe van prinses Marie-José. Prinses Marie-José was de dochter van koning Albert I en koningin Elisabeth. Ze was getrouwd met de Italiaanse kroonprins Umberto die haar een prestigieuze garderobe schonk. Vanaf 3 oktober kan je nu ook exclusief meegenieten van die garderobe. Naast de tentoonstelling is er ook een boek gelanceerd dat de glamourwereld van toen weer tot leven wekt. Het boek bevat onuitgegeven foto's en archiefdocumenten die een uniek inzicht geven in het turbulente leven van de prinses die op veertigjarige leeftijd tot ballingschap werd gedwongen.