Ieder jaar organiseert Unicef het 'Frimousses de Créateurs' evenement, een veiling van poppen speciaal ontworpen voor de gelegenheid. Voor de elfde editie schaarden modelabels zoals Chanel, Lanvin en Dior zich achter het initiatief.

Ook dit jaar kregen de poppetjes bijzondere outfits aangemeten door modeontwerpers. Maar liefst 42 modehuizen werkten mee aan het initiatief. Een heel aantal oude bekenden, zoals Karl Lagerfeld van Chanel, zetten opnieuw hun schouders onder het project. Maar Unicef mocht ook enkele nieuwkomers verwelkomen ,waaronder Alexis Mabille. Het thema voor de ontwerpen dit jaar is 'Wonderful Paris'.

Naast modeontwerpers zijn er ook een aantal interieurarchitecten en artiesten die hun bijdragen leverden aan het initiatief. In totaal werden er 94 poppen ingezonden.

De figuurtjes worden tentoongesteld van 26 november tot 2 december in het Parijse Petit Palais. Op 2 december vindt de veiling plaats. De opbrengst van de veiling zal integraal gaan naar de vaccinaties voor kinderen in de Darfur regio van Sudan. (LP)

Ieder jaar organiseert Unicef het 'Frimousses de Créateurs' evenement, een veiling van poppen speciaal ontworpen voor de gelegenheid. Voor de elfde editie schaarden modelabels zoals Chanel, Lanvin en Dior zich achter het initiatief. Ook dit jaar kregen de poppetjes bijzondere outfits aangemeten door modeontwerpers. Maar liefst 42 modehuizen werkten mee aan het initiatief. Een heel aantal oude bekenden, zoals Karl Lagerfeld van Chanel, zetten opnieuw hun schouders onder het project. Maar Unicef mocht ook enkele nieuwkomers verwelkomen ,waaronder Alexis Mabille. Het thema voor de ontwerpen dit jaar is 'Wonderful Paris'. Naast modeontwerpers zijn er ook een aantal interieurarchitecten en artiesten die hun bijdragen leverden aan het initiatief. In totaal werden er 94 poppen ingezonden. De figuurtjes worden tentoongesteld van 26 november tot 2 december in het Parijse Petit Palais. Op 2 december vindt de veiling plaats. De opbrengst van de veiling zal integraal gaan naar de vaccinaties voor kinderen in de Darfur regio van Sudan. (LP)