Het komt niet elke dag voor dat langbenige modellen de catwalk delen met stekelvarkens, slangen en vossen. In de zoo van Sint-Petersburg was dat vorige zondag wel het geval. Het idee voor de show kwam van enkele jonge Russische modeontwerpers. Zij promoten kleding uit natuurlijke materialen en klagen het gebruik van bont aan. Met dit evenement wilden ze ook de zoo - één van de oudste in Europa - steunen. Die kampt sinds kort met financiÃ"le problemen.

Een twaalftal dierentuinbewoners mochten aan de leiband of in de armen van de modellen de catwalk op. "Het vinden van modellen was niet zo eenvoudig", zegt Tatiana Fedorishenko - vice-directeur van de zoo - aan het Franse persbureau AFP. "Ook al zijn de dieren tam, de 'menselijke' modellen mogen niet bang zijn en moeten zich goed voelen in het bijzijn van de dieren." "Het was inderdaad niet gemakkelijk", bevestigt model Natasha: "Mijn vos probeerde telkens te ontsnappen".

Ruth Vanden Berghe

Het komt niet elke dag voor dat langbenige modellen de catwalk delen met stekelvarkens, slangen en vossen. In de zoo van Sint-Petersburg was dat vorige zondag wel het geval. Het idee voor de show kwam van enkele jonge Russische modeontwerpers. Zij promoten kleding uit natuurlijke materialen en klagen het gebruik van bont aan. Met dit evenement wilden ze ook de zoo - één van de oudste in Europa - steunen. Die kampt sinds kort met financiÃ"le problemen.Een twaalftal dierentuinbewoners mochten aan de leiband of in de armen van de modellen de catwalk op. "Het vinden van modellen was niet zo eenvoudig", zegt Tatiana Fedorishenko - vice-directeur van de zoo - aan het Franse persbureau AFP. "Ook al zijn de dieren tam, de 'menselijke' modellen mogen niet bang zijn en moeten zich goed voelen in het bijzijn van de dieren." "Het was inderdaad niet gemakkelijk", bevestigt model Natasha: "Mijn vos probeerde telkens te ontsnappen". Ruth Vanden Berghe