Het wordt blijkbaar een traditie op filmfestivals: wanneer een vrouw gelauwerd wordt, neemt ze het in haar bedankingsspeech op voor haar vrouwelijke collega's. Zo ook gisteren in Cannes, want er moest Houda Benyamina wat van het hart.

"Ik heb altijd gezegd dat ik niets gaf om Cannes, maar vandaag ben ik blij om hier te staan. Cannes is ook van ons, van vrouwen. (...) Als je wil dat er dingen veranderen, moet je meer vrouwen in beleidsposities zetten."

Mooi, maar wel een boodschap die ze voor Twitterende filmliefhebbers wat korter had kunnen verwoorden: Benyamina was maar liefst vijf minuten aan het woord.

Het wordt blijkbaar een traditie op filmfestivals: wanneer een vrouw gelauwerd wordt, neemt ze het in haar bedankingsspeech op voor haar vrouwelijke collega's. Zo ook gisteren in Cannes, want er moest Houda Benyamina wat van het hart. "Ik heb altijd gezegd dat ik niets gaf om Cannes, maar vandaag ben ik blij om hier te staan. Cannes is ook van ons, van vrouwen. (...) Als je wil dat er dingen veranderen, moet je meer vrouwen in beleidsposities zetten."Mooi, maar wel een boodschap die ze voor Twitterende filmliefhebbers wat korter had kunnen verwoorden: Benyamina was maar liefst vijf minuten aan het woord.