De regering heeft een wet aangenomen waardoor de categorie "hijra" wordt toegelaten op paspoorten en andere officiële documenten. De term hijra wordt in het zuiden van Azië gebruikt om mensen aan te duiden die niet passen binnen de traditionele onderverdeling tussen man en vrouw.

Door de invoering van de nieuwe categorie zal de ongelijkheid die de hijra's ondervinden in het onderwijs en de gezondheidszorg weggewerkt kunnen worden, verklaarde een regeringswoordvoerder in Dhaka. Er leven naar schatting 10.000 hijra's in Bangladesh, onder wie heel wat eunuchen.

Hijra's worden ook al in India en Pakistan als derde geslacht erkend.

Sinds 1 november laat Duitsland - als voorlopig enige Europese land - toe dat baby's die geboren worden zonder duidelijk geslacht, geregistreerd kunnen worden zonder dat men meldt of het een jongen of een meisje is. (Belga/MS)

De regering heeft een wet aangenomen waardoor de categorie "hijra" wordt toegelaten op paspoorten en andere officiële documenten. De term hijra wordt in het zuiden van Azië gebruikt om mensen aan te duiden die niet passen binnen de traditionele onderverdeling tussen man en vrouw. Door de invoering van de nieuwe categorie zal de ongelijkheid die de hijra's ondervinden in het onderwijs en de gezondheidszorg weggewerkt kunnen worden, verklaarde een regeringswoordvoerder in Dhaka. Er leven naar schatting 10.000 hijra's in Bangladesh, onder wie heel wat eunuchen. Hijra's worden ook al in India en Pakistan als derde geslacht erkend. Sinds 1 november laat Duitsland - als voorlopig enige Europese land - toe dat baby's die geboren worden zonder duidelijk geslacht, geregistreerd kunnen worden zonder dat men meldt of het een jongen of een meisje is. (Belga/MS)