Op zaterdag 6 juni organiseert het Brusselse Jubelparkmuseum - naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van het wetenschapsbeleid - een opendeurdag. Het publiek kan er kennis maken met, en zelf deelnemen aan het wetenschappelijke werk achter de schermen.

Het publiek krijgt toegang tot de verscheidene ateliers en verneemt alles over de restauratie van onder meer ceramiek en oude foto's. Bovendien mogen de deelnemers zelf aan de slag: het leder en de harnassen hebben een onderhoudsbeurt nodig. Ook het werk van de ambachtslui van de Afgietselwerkplaats zal voor de bezoeker geen geheimen meer hebben. Verder kunnen ook de nieuwe art nouveau en art deco zalen - in primeur - worden bezocht.

Het Jubelparkmuseum maakt deel uit van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis. De collectie bevat stukken uit alle kunstdisciplines - behalve de schilderkunst - uit alle vijf de continenten.

Het aantal deelnemers aan deze activiteiten is beperkt, vooraf inschrijven bij de Educatieve en culturele dienst is dus noodzakelijk. Het volledige programma en verdere informatie vindt u hier.

Ruth Vanden Berghe

Op zaterdag 6 juni organiseert het Brusselse Jubelparkmuseum - naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van het wetenschapsbeleid - een opendeurdag. Het publiek kan er kennis maken met, en zelf deelnemen aan het wetenschappelijke werk achter de schermen.Het publiek krijgt toegang tot de verscheidene ateliers en verneemt alles over de restauratie van onder meer ceramiek en oude foto's. Bovendien mogen de deelnemers zelf aan de slag: het leder en de harnassen hebben een onderhoudsbeurt nodig. Ook het werk van de ambachtslui van de Afgietselwerkplaats zal voor de bezoeker geen geheimen meer hebben. Verder kunnen ook de nieuwe art nouveau en art deco zalen - in primeur - worden bezocht. Het Jubelparkmuseum maakt deel uit van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis. De collectie bevat stukken uit alle kunstdisciplines - behalve de schilderkunst - uit alle vijf de continenten.Het aantal deelnemers aan deze activiteiten is beperkt, vooraf inschrijven bij de Educatieve en culturele dienst is dus noodzakelijk. Het volledige programma en verdere informatie vindt u hier.Ruth Vanden Berghe