Andrea Pininfarina, de bekende Italiaanse autodesigner en CEO van het gelijknamige bedrijf, is donderdag om het leven gekomen. Hij werd het slachtoffer van een verkeersongeval in de buurt van Turijn.

De 51-jarige Pininfarina was met zijn Vespa op weg naar de design-en
onderzoeksafdeling van zijn bedrijf in Cambiano, toen een auto hem omver reed. Hij laat een vrouw en drie kinderen achter.

Andrea Pininfarina maakte deel uit van de beroemde familie Pininfarina, wiens kleine carroseriebedrijfje uitgroeide tot een merk in het internationale autodesign. Zo ontwierp Pininfarina onder meer modellen voor Ferrari, Maserati, Volvo en Fiat.

Het bedrijf verkeert al een tijd in financiële moeilijkheden, maar vond in april nog de steun van enkele industriëlen voor een herstelplan.

Ann Heylens/Belga.

Andrea Pininfarina, de bekende Italiaanse autodesigner en CEO van het gelijknamige bedrijf, is donderdag om het leven gekomen. Hij werd het slachtoffer van een verkeersongeval in de buurt van Turijn.De 51-jarige Pininfarina was met zijn Vespa op weg naar de design-enonderzoeksafdeling van zijn bedrijf in Cambiano, toen een auto hem omver reed. Hij laat een vrouw en drie kinderen achter. Andrea Pininfarina maakte deel uit van de beroemde familie Pininfarina, wiens kleine carroseriebedrijfje uitgroeide tot een merk in het internationale autodesign. Zo ontwierp Pininfarina onder meer modellen voor Ferrari, Maserati, Volvo en Fiat. Het bedrijf verkeert al een tijd in financiële moeilijkheden, maar vond in april nog de steun van enkele industriëlen voor een herstelplan.Ann Heylens/Belga.