Brussel krijgt er een artistieke conceptstore bij die vintage, mode en design combineert met kunst. Zelfs de architectuur van Julien De Smedt is ongewoon. De Siblingsfactory gaat open op 5 september.

De bekende Brussels architect Julien De Smedt, eveneens actief in Kopenhagen, bedacht het concept voor de Siblingsfactory die een gewaagde mix brengt van mode voor hem en haar, kunst, design en vintage. Er komt ook een bibliotheek vol kunsttijdschriften en een café. Vooreerst komt er een ruim aanbod aan mode, met onder meer merken als Charles Philip, Cuisse de Grenouille, Gloverall, Mads Norgaards, Reiko, Sandqvist, Three Animals en Yvonne Leon. Maar er zal net zo goed vintagedesign te zien zijn, alsook verlichtingscreaties van Marine Breynaert. De Siblingsfactory engageert zich ook voor een goed doel en zal jaarlijks een deel van haar winst afstaan aan de vereniging 'Afghanistan Demain' die zich ontfermt over de straatkinderen in Kaboel.

Info: www.siblingsfactory.com, Oude Graanmarkt 31 te Brussel, vanaf 5 september.

Piet Swimberghe

Brussel krijgt er een artistieke conceptstore bij die vintage, mode en design combineert met kunst. Zelfs de architectuur van Julien De Smedt is ongewoon. De Siblingsfactory gaat open op 5 september. De bekende Brussels architect Julien De Smedt, eveneens actief in Kopenhagen, bedacht het concept voor de Siblingsfactory die een gewaagde mix brengt van mode voor hem en haar, kunst, design en vintage. Er komt ook een bibliotheek vol kunsttijdschriften en een café. Vooreerst komt er een ruim aanbod aan mode, met onder meer merken als Charles Philip, Cuisse de Grenouille, Gloverall, Mads Norgaards, Reiko, Sandqvist, Three Animals en Yvonne Leon. Maar er zal net zo goed vintagedesign te zien zijn, alsook verlichtingscreaties van Marine Breynaert. De Siblingsfactory engageert zich ook voor een goed doel en zal jaarlijks een deel van haar winst afstaan aan de vereniging 'Afghanistan Demain' die zich ontfermt over de straatkinderen in Kaboel. Info: www.siblingsfactory.com, Oude Graanmarkt 31 te Brussel, vanaf 5 september.Piet Swimberghe