Ariel Winter, de 17-jarige actrice bekend uit de Amerikaanse reeks Modern Family, stond tegenover een online spervuur van negatieve opmerkingen nadat ze afgelopen weekend een foto op Instagram plaatste. De foto in kwestie, die Winter vrijdag op het sociale netwerk heeft gepost, toont Winter in bandeaubikini op een boot omringd door haar nichtjes. Onder de foto kwamen echter heel wat haatdragende reacties.

Winter deelde daarop onderstaand beeld van de benen van een vrouw waarop beledigingen als 'provocerend' en 'slet' gebruikt worden bij wijze van meetinstrument. Daaronder hekelt ze de bodyshamers: 'Wie had gedacht dat een onschuldige foto met mijn nichtjes zou veranderen in dit? De hoogte van de rok van een meisje of wat ze draagt, impliceert niet dat ze iets uitlokt. Het maakt mij ziek om te denken dat een foto van mij, 17 jaar, met mijn nichtjes iets anders zou suggereren.'

Winter zegt dat ze normaal nooit reageert aan mensen die haar van achter een computerscherm afkraken, maar dit een uitzondering is: 'Dit is voor de meisjes die voortdurend gepest worden, online of op school. Je vraagt om niets. Jezelf uitdrukken verdient nooit negatieve reacties. Je bent mooi, denk niet minder over jezelf door de opmerkingen van iemand anders!'

Borstverkleining

De Modern Family-ster liet eerder dit jaar haar borsten verkleinen na fysieke klachten. 'Het was zo pijnlijk. Ik had veel rugklachten. Ik kon echt niet lang rechtop staan. Het werd zo erg dat ik de pijn niet meer kon verdragen. Mijn nek was gekwetst en de problemen met mijn rug verergerden. Mijn arts had me al meerdere keren gesproken over een borstverkleining en toen ik eindelijk toestemde, zei hij dat mijn rug me dankbaar zou zijn', vertelt Winter daarover aan Glamour.

Ariel Winter kampte met onzekerheden over haar veel besproken lichaam: 'We leven in een tijd waarin alles wat je doet belachelijk gemaakt wordt. De internetpestkoppen zijn verschrikkelijk. Ik kan een foto waar ik mij goed voel en meteen zullen 500 zeggen dat ik dik en walgelijk ben. Op de rode loper zei ik steevast tegen mezelf: 'Doe je best om vol vertrouwen en met rechte schouders in de camera te kijken. Want iedereen ziet die foto's. Ik leek zelfzeker - dat is ook mijn job, ik ben actrice - maar ik was heel ongelukkig.' De jonge superster is zeer tevreden over de ingreep: 'Het is geweldig om mij eindelijk goed in mijn vel te voelen.' (AW)

Ariel Winter, de 17-jarige actrice bekend uit de Amerikaanse reeks Modern Family, stond tegenover een online spervuur van negatieve opmerkingen nadat ze afgelopen weekend een foto op Instagram plaatste. De foto in kwestie, die Winter vrijdag op het sociale netwerk heeft gepost, toont Winter in bandeaubikini op een boot omringd door haar nichtjes. Onder de foto kwamen echter heel wat haatdragende reacties.Winter deelde daarop onderstaand beeld van de benen van een vrouw waarop beledigingen als 'provocerend' en 'slet' gebruikt worden bij wijze van meetinstrument. Daaronder hekelt ze de bodyshamers: 'Wie had gedacht dat een onschuldige foto met mijn nichtjes zou veranderen in dit? De hoogte van de rok van een meisje of wat ze draagt, impliceert niet dat ze iets uitlokt. Het maakt mij ziek om te denken dat een foto van mij, 17 jaar, met mijn nichtjes iets anders zou suggereren.'Winter zegt dat ze normaal nooit reageert aan mensen die haar van achter een computerscherm afkraken, maar dit een uitzondering is: 'Dit is voor de meisjes die voortdurend gepest worden, online of op school. Je vraagt om niets. Jezelf uitdrukken verdient nooit negatieve reacties. Je bent mooi, denk niet minder over jezelf door de opmerkingen van iemand anders!'BorstverkleiningDe Modern Family-ster liet eerder dit jaar haar borsten verkleinen na fysieke klachten. 'Het was zo pijnlijk. Ik had veel rugklachten. Ik kon echt niet lang rechtop staan. Het werd zo erg dat ik de pijn niet meer kon verdragen. Mijn nek was gekwetst en de problemen met mijn rug verergerden. Mijn arts had me al meerdere keren gesproken over een borstverkleining en toen ik eindelijk toestemde, zei hij dat mijn rug me dankbaar zou zijn', vertelt Winter daarover aan Glamour.Ariel Winter kampte met onzekerheden over haar veel besproken lichaam: 'We leven in een tijd waarin alles wat je doet belachelijk gemaakt wordt. De internetpestkoppen zijn verschrikkelijk. Ik kan een foto waar ik mij goed voel en meteen zullen 500 zeggen dat ik dik en walgelijk ben. Op de rode loper zei ik steevast tegen mezelf: 'Doe je best om vol vertrouwen en met rechte schouders in de camera te kijken. Want iedereen ziet die foto's. Ik leek zelfzeker - dat is ook mijn job, ik ben actrice - maar ik was heel ongelukkig.' De jonge superster is zeer tevreden over de ingreep: 'Het is geweldig om mij eindelijk goed in mijn vel te voelen.' (AW)