Overdag werken Christine Loos en Sofie Deboutte als architecten, 's avonds vormen ze samen het ontwerpersduo achter Soki, een nieuw en creatief label van juwelen en wenskaarten.

Hoe zou u de Soki-collectie omschrijven?

Christine Loos: De basis is steeds een puur, wit vlak, of het nu om een kaartje of een juweel gaat. Daarop drukken we afbeeldingen van alledaagse dingen of kleine, menselijke taferelen, vaak met een nostalgisch tintje.

Hoe verloopt de creatieve samenwerking?

We ontwerpen nooit samen. Ieder maakt een eigen collectie en dan leggen we die pas achteraf bij elkaar. Toch zijn onze ontwerpen nauwelijks van elkaar te onderscheiden, alsof we ze echt samen hebben bedacht.

Wat zijn de toekomstplannen?

Nu maken we enkel kaartjes en juwelen, vaak in opdracht van de klant. Maar in de toekomst willen we meer werken vanuit onze architecturale achtergrond en een compleet pakket aanbieden, zoals interieurvormgeving en grafische totaalconcepten.

Ellen De Wolf

Overdag werken Christine Loos en Sofie Deboutte als architecten, 's avonds vormen ze samen het ontwerpersduo achter Soki, een nieuw en creatief label van juwelen en wenskaarten.Hoe zou u de Soki-collectie omschrijven? Christine Loos: De basis is steeds een puur, wit vlak, of het nu om een kaartje of een juweel gaat. Daarop drukken we afbeeldingen van alledaagse dingen of kleine, menselijke taferelen, vaak met een nostalgisch tintje. Hoe verloopt de creatieve samenwerking? We ontwerpen nooit samen. Ieder maakt een eigen collectie en dan leggen we die pas achteraf bij elkaar. Toch zijn onze ontwerpen nauwelijks van elkaar te onderscheiden, alsof we ze echt samen hebben bedacht. Wat zijn de toekomstplannen?Nu maken we enkel kaartjes en juwelen, vaak in opdracht van de klant. Maar in de toekomst willen we meer werken vanuit onze architecturale achtergrond en een compleet pakket aanbieden, zoals interieurvormgeving en grafische totaalconcepten. Ellen De Wolf