Antwerpen is officieel dé shoppinghoofdstad van Vlaanderen. Dat blijkt uit de resultaten van de vierde Nationale Merkencompetitie. Brugge en Gent vervolledigen de top drie.

Vlamingen winkelen het liefst in de 'fashionstreets' van Antwerpen. Dit is niet echt een verassing, de stad aan de Schelde staat immers wereldwijd bekend als bruisende modestad. Brugge en Gent vormen de terechte nummers twee en drie. In de top tien vinden we onder meer nog Hasselt, Leuven en Brussel. Voornamelijk jongeren wijzen ook Londen aan als het modewalhalla.

In WalloniÃ"staat Antwerpen als enige Vlaamse stad in de shopping-top10. Opvallend is de verschillende appreciatie van Vlamingen en Walen over Brussel. Terwijl de hoofdstad in het zuiden van ons land op de eerste plaats staat, moet die het in Vlaanderen stellen met een negende plaats.

Als favoriet modemerk wijst de Belg Esprit aan, Armani en Levi's volgen op een afstand. Brantano mag zichzelf de populairste schoenwinkel van ons land noemen, C&A is de favoriet onder de kledingzaken. H&M en Zara kregen rake klappen in vergelijking met de vorige Merkencompetitie, desondanks zijn de twee ketens goed voor zilver en brons.

Deze resultaten maken deel uit van de vierde Nationale Merkencompetitie, een grootschalige bevraging van meer dan 18.000 consumenten.

Ruth Vanden Berghe

Antwerpen is officieel dé shoppinghoofdstad van Vlaanderen. Dat blijkt uit de resultaten van de vierde Nationale Merkencompetitie. Brugge en Gent vervolledigen de top drie.Vlamingen winkelen het liefst in de 'fashionstreets' van Antwerpen. Dit is niet echt een verassing, de stad aan de Schelde staat immers wereldwijd bekend als bruisende modestad. Brugge en Gent vormen de terechte nummers twee en drie. In de top tien vinden we onder meer nog Hasselt, Leuven en Brussel. Voornamelijk jongeren wijzen ook Londen aan als het modewalhalla.In WalloniÃ"staat Antwerpen als enige Vlaamse stad in de shopping-top10. Opvallend is de verschillende appreciatie van Vlamingen en Walen over Brussel. Terwijl de hoofdstad in het zuiden van ons land op de eerste plaats staat, moet die het in Vlaanderen stellen met een negende plaats.Als favoriet modemerk wijst de Belg Esprit aan, Armani en Levi's volgen op een afstand. Brantano mag zichzelf de populairste schoenwinkel van ons land noemen, C&A is de favoriet onder de kledingzaken. H&M en Zara kregen rake klappen in vergelijking met de vorige Merkencompetitie, desondanks zijn de twee ketens goed voor zilver en brons.Deze resultaten maken deel uit van de vierde Nationale Merkencompetitie, een grootschalige bevraging van meer dan 18.000 consumenten.Ruth Vanden Berghe